Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požadoval mobil s nožem v ruce

Karviná - kriminalisté obvinili muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže 

Důsledná a důkladná operativní činnost kriminalistů, desítky hodin, které strávili při vyhodnocování veškeré dostupné dokumentace, vyústily v objasnění loupeže, ke které došlo letos v polovině února v Karviné. Koncem března komisař 1. oddělní obecné kriminality územního odboru Karviná obvinil třicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Nelze ovšem opomenout, že k úspěšnému objasnění přispěla také jejich spolupráce s kolegy z oddělení hlídkové služby, obou karvinských obvodních oddělení a strážníky městské policie.

V polovině letošního února v podvečer přijali policisté na tísňovou linku oznámení o loupeži. Volající sdělila, že na ulici k ní na kole přijel černě oděný a maskovaný muž. Zahradil jí cestu a chtěl, aby mu přivolala TAXI, což ona ze strachu učinila. Poté pokračovala dále v cestě, ale muž na kole jí následoval a požadoval vydání mobilního mobilu. Svůj požadavek posléze podpořil vyhrůžkou použití násilí a ukázal čepel nože. Přestože, jak uvedla, měla velký strach, mobil nevydala a utekla do nejbližšího obchodu. Zde pak  zavolala na linku 158.
Bezprostředně po oznámení zahájili policisté důsledné prověřování celé věci. Vyslýchali svědky, vyhodnocovali kamerové záznamy a zajištěné stopy. Tato doslova mravenčí práce přinesla výsledek v podobě ztotožnění možného pachatele a jeho následného zadržení.

Muž, v minulosti již několikrát trestaný převážně pro majetkovou trestnou činnost, spáchání skutku popíral. Přesto byl na základě důkazů shromážděných kriminalisty obviněn ze spáchání loupeže. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Aby se nevyhýbal trestnímu stíhání nebo trestnou činnost neopakoval, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
5. 4. 2024

vytisknout  e-mailem