Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár autobusu

LOUNY - Zahoření způsobila technická závada; Nalezenou munici ... 

Zahoření způsobila technická závada

Ve středu, krátce před polednem, likvidovali žatečtí hasiči na autobusové zastávce ve Velemyšlevsi požár autobusu zn. Karosa. K zahoření došlo v prostoru zadní nápravy, po náhlém defektu zadní pravé pneumatiky, která se následně vznítila. Škoda dosud nebyla vyčíslena. Ke zranění ani ohrožení osob v souvislosti s požárem nedošlo. V danou chvíli se jich v autobusu nacházelo asi dvacet, ale všechny stačily vozidlo ještě před zahořením opustit. Policisté případ zadokumentovali a jelikož v této věci nebyla naplněna skutková podstata trestného činu či se nejednalo ani o podezření ze spáchání přestupku, založí ji k další služební potřebě.

Nalezenou munici přenesl a uložil do písku 

Nesprávně se zachoval mladý nálezce, který při odkrývání a demolici střešní krytiny v areálu kasáren v Podbořanech objevil ve středu ráno munici. Místo, aby k nálezu ihned přivolal policisty a na věc nesahal, přenesl tři nalezené náboje před obytnou budovu a zahrabal je do písku. Teprve potom vyrozuměl policii. Přivolaná hlídka místo zajistila a zabezpečila a přivolala pyrotechnika z krajské policejní správy Ústí nad Labem. Odborník určil, že se jedná o cvičnou munici ráže 20 mm do vložné hlavně kanonu tanku a výbušninu odvezl k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo.

Neplatí leasing, nemá ani vozidlo  

Z trestného činu zpronevěry stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 28letého mladíka z Podbořanska. Obviněný uzavřel s jednou leasingovou společností smlouvu o finačním pronájmu na nákladní vozidlo zn. Iveco, přičemž se zavázal hradit měsíční splátky ve výši 35 680 Kč. Tyto splátky však hradil jen do určité doby, dále je neplatí a vůz také nevrátil. Šetřením bylo zjištěno, že dotyčný mladík uzavřel s jistým mužem smlouvu na pronájem uvedeného vozidla. Umožnil tedy třetímu subjektu užívat předmět leasingu bez vědomí majitele, což odporuje podmínkám uzavřené lesingové smlouvy. Na výzvu k navrácení vozidla z důvodu neplnění leasingových podmínek obviněný sdělil, že vůz má stále v užívání třetí subjekt. Ten to však popírá a uvádí, že vozidlo již v březnu letošního roku obviněnému vrátil, což dokládá protokolem o předání vozidla. Policisté z tohoto důvodu vyhlásili po vozidle celostátní pátrání. Způsobená škoda přesahuje 220 000 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.

vytisknout  e-mailem