Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Požár domu IV

České Budějovice – Případ kriminalisté šetří jako zločin vraždy a zločin obecného ohrožení. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Výsledky nařízených soudních pitev potvrdily jednu z hlavních vyšetřovacích verzí případu, a to velice závažnou skutečnost, že žena středního věku a nezletilý chlapec zemřeli v domě na Lidické třídě v Českých Budějovicích násilnou smrtí, a to ještě před požárem domu. Zajištěné důkazní materiály a další prověřené skutečnosti nasvědčují tomu, že důvodně podezřelým z této dvojnásobné vraždy je muž středního věku, který následně po činu uvedený dům za použití benzinu a propanbutanových lahví zapálil a sám v prostoru přilehlé garáže domu uhořel.

Jihočeští kriminalisté skutek prověřují nejen jako zločin dvojnásobné vraždy, ale zároveň jako zločin obecného ohrožení, neboť vlastním požárem, a s ním spojenými explozemi, došlo k ohrožení okolního prostoru domu, včetně provozu na frekventované Lidické třídě.

Kriminalisté ve věci následně prověřují řadu dalších skutečností. Pokud výsledky tohoto šetření neprokáží nové skutečnosti, případ bude s největší pravděpodobností odložen, a to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání zemřelé osoby.

V závěru tohoto roku tak jihočeští kriminalisté šetří bohužel hned dvě dvojnásobné vraždy. Jedná se o velice závažné skutky. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu patnácti až dvaceti let nebo výjimečný trest. V obou těchto případech již pachatelé naštěstí nemohou další osoby ohrozit.

http://www.policie.cz/clanek/pozar-domu-i.aspx

http://www.policie.cz/clanek/pozar-domu-ii.aspx

http://www.policie.cz/clanek/pozar-domu-iii.aspx

 

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

28. prosince 2015

vytisknout  e-mailem