Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Požár domu v obci Víska

LIBERECKO - Včera po deváté hodině večer došlo k požáru neobydleného domu v obci Víska na Frýdlantsku. Škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun.  

Včera po deváté hodině večer vyjížděli hasiči z Raspenavy, Frýdlantu, Předlánců, Višňové a Heřmanic do obce Víšňová - Víska na Frýdlantsku k požáru domu. Společně s hasiči na místě zasahovali i frýdlantští policisté a lékař rychlé záchranné služby Frýdlant. Policisté na místě zjistili, že došlo k požáru neobydleného domu, kdy příčina požáru není zatím zjištěna. Jednou z vyšetřovacích verzí však je, že k požáru domu mohlo dojít úmyslným zapálením.  Na místo se dostavil i vyšetřovatel Hasičského záchranné sboru. Škoda byla majitelkou objektu vyčíslena na 800 tisíc korun. Nedošlo ke zranění žádných osob.

Frýdlantští policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci", za který v tomto případě s ohledem na značnou škodu hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozsahu šesti měsíců až tří let.

 

Policisté se i nadále zabývají případem požáru stodoly, ke kterému došlo z 26. na 27. prosince loňského roku ve stejné obci. V daném případě vznikla majiteli škoda za 1 milión korun. Policisté šetřením zjistili, že pravděpodobnou příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm a dosud pátrají po neznámém pachateli.

V tuto chvíli se policisté zabývají i tím, zda tyto dva případy spolu nějak nesouvisí a zda pachatelem není jedna a tatáž osoba.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
7. března 2014

vytisknout  e-mailem