Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Požár na Rotavě byl zřejmě založen úmyslně

SOKOLOVSKO – Obviněný jich má na svědomí pravděpodobně víc. 

Les a lesní porost, který hořel v neděli 8. 5. 2016 v Rotavě na Sokolovsku, byl založen pravděpodobně úmyslně. Sokolovští kriminalisté, kteří na případu pracují, zadrželi muže, který má kromě tohoto požáru na svědomí požárů zřejmě více.

Doposud bylo zjištěno, že celkem ve třech případech měl 34letý muž v okolí Rotavy založit požáry. Nejprve dvakrát v srpnu loňského roku. V těchto případech způsobil pokaždé škodu kolem desíti tisíc korun.

Naposledy měl založit požár 8. 5. 2016 v katastru obce Rotava v lesním porostu. Tímto požárem byl zasažen lesní porost o rozloze 1,64 ha. S ohledem na klimatické podmínky panující v době požáru zejména silnému větru, mohlo dojít k nekontrolovatelnému rozšíření požáru okolního lesního porostu a mohla být tak způsobena škoda vyšší jak 5 milionů.

Čtyřiatřicetiletému muži kriminalisté sdělili obvinění z pokračujícího přečinu poškození cizí věci a ze zločinu obecné ohrožení. V případě prokázání viny hrozí obviněnému za obecné ohrožení trest odnětí svobody na tři léta až osm let.

Policejní orgán bude podávat státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
11. 5. 2016

 

vytisknout  e-mailem