Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár nad ránem zničil BMW

MOST - Policie šetří i úmyslné jednání; Lup prodali, peníze prohráli a další 

Lup prodali, peníze prohráli

Mostecká policie zahájila stíhání dvou mužů pro krádež vloupáním. Dvacetiletý muž z Chomutovska spolu s 18letým Mostečanem se měli dle kriminalistů v centru města Mostu vloupat v první polovině měsíce října do prodejny potravin. Do prodejny vnikli výlohou, kterou rozbili. Starší vešel dovnitř a poté odcizil lahve alkoholu, cigarety a čokolády. Lup uložil do tašek, které podával svému mladšímu komplici, který čekal venku a hlídal. Tašky s čokoládami ukryli do křoví. Alkohol údajně prodávali po hernách náhodným zájemcům. Za zboží v hodnotě 10 tisíc korun utržili pár korun, které následně prohráli na automatech. Policejní komisař oba muže obvinil z přečinu krádeže a krádeže vloupáním. Na staršího z dvojice podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Tam muž, který byl již za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu, který si odpykal letos na jaře, nakonec skončil. Mladší je stíhán na svobodě.


 

Lapka byl zadržen i s lupem

Plán nevyšel 21letému muži z Mostu. Ten o víkendu přišel do jednoho mosteckého supermarketu. Nechtěl nic nakupovat, ale hodlal něco ukrást, co by mohl následně zpeněžit. Ze zboží si vybral krabici s domovním videotelefonem v hodnotě téměř 7 000 korun. Lup ještě v prodejně ukryl do svého batohu a poté zamířil k východu. Pokladnou prošel, aniž by za zboží zaplatil. Z obchodu však neodešel. U východu ho zadržel pracovník ostrahy a lapku následně předal přivolané policii. Ta lup zajistila a povedenému zákazníkovi sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

BMW požár zničil

Mostecká služba kriminální policie a vyšetřování šetří okolnosti požáru osobního vozidla tovární značky BMW. K zahoření vozu došlo v obci České Zlatníky na Mostecku krátce po 04. hodině, kdy policie byla o případu informována. Operační důstojník informaci ihned předal hasičskému záchrannému sboru, který na místě oheň lokalizoval. Vozidlo bylo ohněm zcela zničeno. V současné době policie spolu s technikem hasičského záchranného sboru provádí ohledání vozidla a zjišťují příčinu požáru. Jednou z vyšetřovacích variant je úmyslné zapálení automobilu. Poškozený majitel odhadl hmotnou škodu na 2 mil. korun. Při požáru nedošlo ke zranění osob.


 

Z odstaveného kamionu zmizela nafta

Neznámý pachatel vnikl minulý týden v nočních hodinách do zaparkovaného nákladního vozidla značky Mercedes. To stálo na odstavném parkovišti pod kopcem Bořeň. Jeho řidič nad ránem zjistil, že u vozu jsou pryč víčka od palivových nádrží, z nichž někdo odčerpal kolem 470 litrů motorové nafty. Poškozený majitel odhadl, že mu krádeží pohonných hmot vznikla škoda ve výši 18 tisíc korun.


 

Hliník ukradl někdo ze střechy školy

Školní budovu v Mostě navštívil nevítaný návštěvník. Nepřišel se ovšem vzdělávat. Přilákaly ho totiž hliníkové žebříky. Ty zloděj odcizil z venkovních prostor školy a odnesl i hliníkové plechy a různé lišty z aluminia, které utrhal ze střechy. Poškozená škola vyčíslila škodu na částku 30 000 korun. Případ krádeže vyšetřuje mostecká policie.


 

Sportovcům někdo ukradl bojler na vodu

Neznámý pachatel se na sklonku minulého týdne vloupal do areálu bývalého koupaliště v jedné obci na Mostecku. Lapka přelezl plot a poté vnikl násilím do budovy sportovců, kde objevil elektrický bojler na vodu, který si odnesl. Poškozenému sportovnímu klubu tak zloděj zanechal hmotnou škodu ve výši 2 000 korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají policisté z obrnického oddělení.


 

Lapka vzal prášek na praní a kolo

Neznámý poberta vybílil cizí garáž. Lapka v jedné obci na Litvínovsku vnikl za použití násilí do jedné z garáží. Poté z vnitřních prostor odcizil dvě krabice uloženého prášku na praní, který zřejmě odvezl na jízdním kole, které si také přivlastnil. Poškozený majitel odhadl škodu na dva tisíce korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřují mezibořští policisté.


 

Vandal poškodil čtyři auta

Zatím neznámý poberta řádil o víkendu v ulici Zdeňka Fibicha v Mostě. Na parkovišti za objektem Neprakta klub nějaký vandal poškodil čtyři zaparkovaná vozidla. U automobilů značek Škoda a Peugeot utrhal stěrače a zrcátka. Ty pak odhodil poblíž místa činu. Poškozeným majitelům pachatel způsobil hmotnou škodu ve výši šesti tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.


 

Nechtěl do basy

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 50letému muži z Litvínova. Ten bez závažného důvodu nenastoupil na výzvu soudu trest odnětí svobody, který mu byl uložen. Včera ho zatkla v místě bydliště policejní hlídka.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 31. října 2011

vytisknout  e-mailem