Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár samoobsluhy

LITOMĚŘICE – Oheň napáchal půlmiliónovou škodu a další info….  

Požár samoobsluhy
V úterý v noci začala hořet bohušovická prodejna potravin. Podle dosavadního šetření není vyloučeno úmyslné zapálení. Požár zničil část zboží a poškodil vnitřní vybavení samoobsluhy. Škoda byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun. V současné době probíhá ve věci intenzivní šetření. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci se značnou škodou. Pachateli hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.
 

Vybavil se nejenom na zimu
Ve svátečním dni zjistil 41letý muž v Roudnici nad Labem v ulici Budovatelů, že měl ve sklepě domu nezvaného hosta. Zloděj se pravděpodobně chtěl vybavit na přicházející zimu, protože ze sklepní kóje ukradl dva páry sjezdových lyží. Nepohrdnul však ani dámským jízdním kolem. Krádeží vloupáním napáchal škodu převyšující 20 000 Kč.
 

Krást se nemá
Dalšího ptáčka lapila ostraha v nákupním středisku Kaufland v Litoměřicích. 34letý muž chtěl sváteční den pravděpodobně oslavit dobrým jídlem. Zachtělo se mu totiž salámu. Proto z regálu sebral jedno balení paprikáše v hodnotě 40 Kč a zastrčil ho do kapsy u bundy. Pokusil se projít bez placení přes pokladnu, ale plán mu nevyšel. Při krádeži byl totiž přistižen pracovníkem ostrahy, který přivolal policejní hlídku. Lapka dobrovolně ukradený salám vrátil. Prověřením podezřelého muže však vyšlo najevo, že se podobného skutku v nedávné minulosti dopustil, a že byl v posledních třech letech za krádež pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu čelí podezření z trestného činu krádeže. Komu není rady, tomu není pomoci. Salám v hodnotě 40 Kč vyšel mladého muže pěkně draho. Raději si měl nechat zajít chuť.
 

Za volantem s 2,4 promile!
Opilého muže za volantem kontrolovali policisté ve středu večer na silnici u roudnického letiště. Při kontrole řidič jevil známky požití alkoholu. Dechová zkouška předčila očekávaný výsledek. 54letý muž z Chomutova nadýchal přes 2,4 promile. Po několika minutách opakovali policisté dechovou zkoušku s výsledkem 2,7 promile! Opilého muže policisté namístě zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde mu po provedení neodkladných úkonů sdělili podezření  z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 

Stánek plný padělků
Před časem nabízela a prodávala cizí státní příslušnice na tržnici v Ředhošti padělky. Ve stánku nabízela hračky, oblečení, knihy, tašky, hrací karty a další zboží, které bylo neoprávněně označené ochrannou známkou. Tím porušila autorská práva a práva k ochranné známce . V pondělí byla tato žena obviněna z trestných činů porušení práv k ochranné známce a jiným označením a z porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Za to ji mimo jiné hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

por. Ing. Alena Romová

Litoměřice 18. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem