Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár sklepů

CHOMUTOV - Bál se matky, proto lhal, Před komisí stane děda i vnuk ...... 

Požár sklepů
Jirkovští policisté vyjížděli do ulice Studentská, kde hořelo v domě. Na místě zjistili, že v jednom vchodě došlo k zahoření sklepních prostorů, které jsou společné i se sousedním domem. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako pravděpodobnou příčinu požáru manipulaci s otevřeným ohněm. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, zástupce majitele domu odhadl, že odstranit následky požáru bude stát nejméně 75 tisíc korun. Žháři hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci, za uvedený čin může skončit až na rok ve vězení. 
 
Měl strach z matky, lhal
Kadaňští policisté přijali oznámení od 20letého místního obyvatele, že mu kdosi odcizil občanský průkaz a na jeho jméno uzavřel s mobilním operátorem smlouvu o poskytování služeb. K činu došlo na začátku října loňského roku. Opětovnou výpovědí poškozeného bylo však zjištěno, že všechno bylo jinak. Mladík sám, v jedné kadaňské prodejně, smlouvu uzavřel, ale když začalo chodit vyúčtování za služby, dostal strach z matky a vymyslel si krádež průkazu.  Na různé linky totiž protelefonoval téměř 57 tisíc korun. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, bude případ po došetření doložen.
 
Před komisí stane děda i vnuk
Na konci října přijali chomutovští policisté oznámení o krádeži služebního mobilního telefonu. Poškozený uvedl, že mu přístroj v hodnotě 500 korun kdosi v nestřežené chvíli vytáhl z kapsy u bundy. Při vyšetřování však bylo zjištěno, že poškozený telefon sám ztratil, při procházení městem mu vypadl mu z kapsy. Telefon našel 76letý muž, nález ale neoznámil, naopak předal telefon k užívání svému 21letému vnukovi. Když policisté zjistili jejich totožnost, muž dobrovolně přístroj odevzdal. Za své jednání se nyní oba budou zodpovídat před příslušnou komisí Magistrátu Chomutov.
 
Pachatele překvapila majitelka
31letý Kadaňák vnikl na pozemek rodinného domu v Klášterecké Jeseni. Přelezl dřevěný plot v zadní části zahrady a z domu strhal několik metrů měděného okapového svodu. Pak přešel ke garáži, která je součástí domu a choval se stejně. Když se pokusil vloupat i do samotné garáže, objevila se na místě majitelka. Vyměnit zničené kabely za nové bude majitelku stát nejméně 7 tisíc korun. Muž byl zadržen a bylo mu sděleno podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Peníze zůstaly v kasičce
26letý muž z Klášterce nad Ohří se pokusil odcizit peníze z kasiček na místním veřejném záchodku. To se mu ovšem nepodařilo, neboť byl na místě zadržen pracovníky bezpečnostní agentury. Muže si převzali policisté z místního obvodního oddělení, kteří ho obvinili z pokusu krádeže. Po nezbytných úkonech byl muž propuštěn, jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě. 
 
Vloupání do stodoly a garáže
Do dvou objektů v obci Březenec se vloupal 42letý muž z Kovářské. Na pozemku u rodinného domu, vnikl nejdříve do stodoly. Uvnitř všechno prohledal a odnesl si klubko měděného drátu. Pak přešel do garáže, dostal se dovnitř a odtud odcizil opět kabely a cestovní kufr na kolečkách. Svůj lup naložil do odstavené kárky a z místa odejel. Majitel vyčíslil škodu na 1400 korun. Policisté dále zjistili, že na konci ledna se muž ještě vloupal do stodoly v Jindřišské. Odtud zmizel nejen kabel, ale i bantamové kolečko a benzín. V tomto případě činí škoda téměř 7 tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si pachatel již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
11. února 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem