Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Požár ubytovny v Kutné Hoře

Kutnohorsko - V závěru prvního dne roku 2021 vyšlehly plameny z městské ubytovny v Kutné Hoře v Sedlicích. Na místě zasahovali zdravotníci, policisté, strážníci městské policie a několik jednotek hasičů. 

Dne 1. ledna 2021 po dvaadvacáté hodině večer došlo z dosud nezjištěné příčiny k požáru ubytovny v Kutné Hoře v ulici Vítězná. Požár se následně rozšířil po celém prvním patře a na střechu ubytovny. V době požáru se nacházelo v objektu 41 osob. Před příjezdem složek IZS dvacet z nich budovu samo opustilo, zhruba druhou polovinu museli evakuovat zasahující složky. Několik osob bylo zraněno, a muselo být hospitalizováno v nemocnici. Tragická událost si vyžádala jedno úmrtí starší ženy. Policisté proto nařídili soudní pitvu. Předběžná způsobená škoda je kolem 10 miliónů korun.

Kriminalisté se případu intenzivně věnují, zjišťují všechny příčiny a okolnosti, vyhodnocují zajištěné stopy. Proč k požáru došlo je stále předmětem šetření. Policisté prověřují všechny možné vyšetřovací verze.

Poděkování patří všem zasahujícím složkám IZS.

Související články o požáru a fotografie:

http://www.svoboda.info/zpravy/cerna-kronika/pri-pozaru-mestske-ubytovny-v-sedleci-zemrela-jedna-osoba/

http://www.svoboda.info/zpravy/cerna-kronika/horela-mestska-ubytovna-v-sedlci-skoda-se-splha-do-milionu-korun/

https://kutnohorsky.denik.cz/pozary/v-kutne-hore-sedlci-horela-mestska-ubytovna-byl-vyhlasen-2-stupen-poplachu-20210.html

https://kutnohorsky.denik.cz/pozary/kutnohorska-ubytovna-znovu-horela-v-objektu-se-po-pozaru-uz-bydlet-neda-20210104.html

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
7. ledna 2021

vytisknout  e-mailem