Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár v bytě

CHOMUTOV - Zloděj si vybral spodní prádlo, Krádež auta z garáže... 

Požár v bytě
Hasiči a policisté vyjížděli do ulice Dostojevského, kde hořelo v bytě. Z vyšetřování vyplynulo, že požár pravděpodobně založil 22letý mladík, který zde bydlel. Oheň byl zlikvidován, na zařízení vznikla škoda ve výši šedesát tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn, k evakuaci dalších přítomných osob v domě nedošlo, ale i tak čeká na muže obvinění z trestných činů poškozování cizí věci a obecné ohrožení. Okolnosti požáru nadále šetří policie.    
 
Zloděj si vybíral spodní prádlo
Neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň u jednoho obchodu ve středu města. Z výlohy odcizil košili, župan a větší počet dámského spodního prádla. Hodnotu odcizeného zboží stanovil majitel na osm tisíc korun, oprava poškozené výlohy bude stát další tisícovku.Po pachateli pátrají policisté, kromě obvinění z krádeže ho čeká i obvinění z poškozování cizí věci.
 
Krádež auta z garáže
Kdosi poškodil kovová vrata u garáže nemocnice na Chomutovsku a vnikl dovnitř. Tady našel zaparkované nákladní vozidlo VW Transportér, nasedl do něj a odejel na neznámé místo. Práci měl zloděj velice usnadněnou, vozidlo nebylo uzamčené a navíc našel uvnitř náhradní klíče. Vyčíslená škoda činí 451 tisíc korun. Po pachateli i vozidle nyní pátrají policejní hlídky.
 
Napadení na nádraží
V čekárně autobusového nádraží v Chomutově napadl 24letý muž ze Spořic 63letého seniora.Srazil ho na zem a způsobil mu zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře. Jednal pod vlivem alkoholu, což potvrdila provedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 1,57 a 1,35 promile alkoholu v dechu. Proč i uvedenému incidentu došlo vyšetřuje policie. Útočník se bude zodpovídat z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví.
 
Z bytu zmizel počítač
Chomutovští policisté vyšetřují krádež notebooku z bytu na Kyjické ulici v Chomutově. Když se majitelka vrátila domů zjistila, že z pokoje zmizel počítač za dvanáct tisíc korun.Jako pravděpodobného pachatele označila příbuzného, 22letého mladíka, který se u ní zdržoval na návštěvě.
 
Napadení před školou
Na chodníku před chomutovskou základní školou napadl teprve 18letý mladík z Klatov dva, o několik let mladší, hochy. Ti museli po útoku vyhledat lékařské ošetření, jejich zranění nejsou však naštěstí vážná. Útočník byl zadržen a po nezbytných úkonech předán pracovníkovi výchovného ústavu, odkud utekl. Okolnosti napadení šetří policie jako trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví.  
 
Loupeže spáchal Jirkovák
Policejní komisař obvinil 22letého Jirkováka z trestných činů loupeže. Na začátku měsíce zaútočil na prodavačku večerky v Chomutově a z pokladny jí sebral deset tisíc korun. O několik dní později pak stejným způsobem napadl prodavačku v dalším chomutovském obchodě. I tady pak z kasy vybral tři tisíce na hotovosti a utekl. Po výslechu skončil pachatel v policejní cele, neboť byl  podán návrh na jeho vzetí do vazby. V současné době se pachatel nachází ve Vazební věznici v Litoměřicích. Tam byl totiž eskortován na příkaz Okresního soudu v Chomutově.
 
Chomutov, 15. února 2010

vytisknout  e-mailem