Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Požár v drážní budově - dodatek

Na Riegrově náměstí v Hradci Králové, škoda 4,5 milionu korun, vyšetřování ukončeno  

Požár v drážní budově - foto č. 3Požár v drážní budově - foto č. 3

 

Požár v drážní budově 
28. dubna 2010 - doplnění informací, vyšetřování ukončeno

Škodu za 4,5 milionu korun způsobil půl hodiny před polednem v úterý 2. února 2010 požár v administrativní části drážní budovy na Riegrově náměstí v Hradci Králové. Při požáru, který vypukl v kancelářských prostorách ve třetím patře, se dva muži nadýchali kouře. Následně oba byli převezeni do královéhradecké fakultní nemocnice. Po vyšetření lékařem v nemocnici byli oba propuštěni bez zranění domů.
Specialisté na místě zajistili elektrospotřebič, který byl zaslán k vypracování odborného vyjádření kriminalistům z odvětví elektrotechniky. Laboratorním zkoumáním zajištěného radiopřijímače nebyly zjištěny stopy po závadě, na základě které by bylo možné jednoznačně prokázat, že by tento spotřebič požár inicioval.
Provedeným zkoumáním na místě požáru lze jako možný iniciátor požáru vyloučit pevné elektrické rozvody kanceláře, chladničku a počítač pod stolem.
Nejpravděpodobnější příčinou požáru mohla být technická závada jednoho ze tří spotřebičů umístěných na pracovní desce, a to buď od stolního radiopřijímače, LCD monitoru a nebo od multifunkčního zařízení. Provedeným šetřením bylo vyloučeno, že by požár způsobila jiná osoba. Policejní vyšetřování neprokázalo spáchání protiprávního jednání.

Související dokument: Požár v drážní budově

nprap. Anna Pešavová - 28. dubna 2010
foto Policie ČR

vytisknout  e-mailem