Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár způsobil horký popel

LOUNY - Naštěstí není škoda vysoká... 

V pondělí ráno vyjížděli policisté a hasiči k požáru do Železniční ulice v Kryrech na Podbořansku. V areálu jednoho rodinného domu tam zahořelo palivové dřevo. Oheň způsobil horký popel z krbových kamen, který obyvatelka domu vynesla ven v igelitové tašce a umístila jej pod elektrickou okružní pilu. Právě žárem z popela se vznítily piliny z uvedené pily a oheň se rozšířil na uskladněné palivové dřevo. Požár zlikvidovali podbořanští hasiči, obyvatelce domu uložili blokovou pokutu pro porušení zákona o požární ochraně. Škoda byla odhadnuta na 1 000 Kč.

Okradený senior v autobusu

Koncem minulého týdne přišel o peněženku s doklady a finanční hotovostí 87letý senior, který cestoval autobusem městské hromadné dopravy ze zastávky Tyršovo náměstí do zastávky Fügnerova ulice v Lounech. Během jízdy mu dosud neznámý pachatel odcizil z tašky, jež měl při sobě, uvedené věci. Poškozený pán vyčíslil škodu na 900 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Nerespektoval zákaz řízení

V pondělí odpoledne kontrolovali dopravní policisté v Chomutovské ulici v Žatci osobní automobil zn. Ford Mondeo, za jehož volantem seděl 44letý muž z Prahy. Lustrací zjistili, že dotyčný má vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel, až do 22. září roku 2013. Proto mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili ze zadržení na svobodu.

Z domu zmizely věci za tisíce korun

Policisté šetří krádež věcí z jednoho rodinného domu v obci Rvenice na Postoloprtsku. Dosud nezjištěný poberta tam překonal oplocení uvedeného objektu a z nezajištěné kůlny odcizil různé nářadí, a dále z pozemku krbovou vložku a jiný kovový materiál. Způsobená škoda byla celkem vyčíslena na 13 800 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 14. února 2012 

 

vytisknout  e-mailem