Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požáry po celém okrese

LOUNY - Hořely pneumatiky, sláma i kotel... 

Policisté a hasiči v minulých dnech vyjížděli k monoha požárům na různých místech v lounském okrese. V pondělí odpoledne zahořely na pozemku jednoho domu v obci Záhoří na Žatecku staré pneumatiky a travnatá plocha. Oheň likvidovali žatečtí hasiči s tím, že příčina požáru nebyla dosud zjištěna. Ke zranění ani škodě na majetku v tomto případě naštěstí nedošlo.

Z pondělí na úterý vypukl požár také u obce Libčeves, kde u haly bývalého seníku zahořelo asi 20 balíků volně složené slámy. Na místě zasahovaly jednotky lounských profesionálních hasičů a také sbor dobrovolných hasičů z Libčevse. Ani v tomto případě nebyla příčina požáru dosud objasněna. Škoda byla vyčíslena na 8 tisíc korun.

V noci na úterý vyjížděli policisté a hasiči k požáru závěsného plynového kotle do jednoho bytu v Komenského ulici v Podbořanech. Oheň uhasili podbořanští hasiči, na místo se rovněž dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl ohledání místa požáru. Pravděpodobnou příčinou byla v tomto případě technická závada. Způsobená škoda byla vyčíslena na 28 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Recidivista opět kradl

Do prodejny Penny market v Lounech se v minulých dnech vydal nikoli nakupovat, ale krást 47letý muž z Lounska. Odcizil zboží v celkové hodnotě 873 Kč i přesto, že byl v létě minulého roku pro tentýž skutek pravomocně odsouzen. Náprava se však v tomto případě minula účinkem. Policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili uvedenému recidivistovi podezření z trestného činu krádeže.

Vloupačka do prodejny v Žatci 

Policisté šetří vloupání do prodejny potravin v ulici Obránců Míru v Žatci. Zloděj po překonání překážek vnikl do obchodu a odcizil hlavně cigarety, alkohol a cukrovinky v celkové hodnotě za bezmála 30 tisíc korun. Poškozením zařízení způsobil škodu za tisíc korun. Ve věci byly již zahájeny úkony trestního řízení, po pachateli policie pátrá.

Z chatek kradou zloději hlavně nářadí a kabely 

Policisté přijali v minulých dnech oznámení o vloupání do sklepa jedné chaty ve Strkovicích u Postoloprt. Zloděj se zaměřil na různé nářadí, prodlužovací kabely a další věci, přičemž poškodil i zařízení objektu. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 18 500 Kč. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu trestní stíhání hned ze tří skutků: krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Různé ruční nářadí odcizil dosud nezjištěný pachatel také z jedné zahradní chatky v žatecké ulici U Flóry. Po překonání oplocení a rozbití okna vnikl do objektu, kde si přisvojil vyhlédnutou kořist v hodnotě přes 7 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. února 2012

 

 

vytisknout  e-mailem