Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požáry vozidel i bojleru

LOUNY - V mrazivých dnech jsou častější technické závady... 

V minulých dnech zasahovali policisté a hasiči u požárů motorových vozidel, a také u zahoření bojleru v rodinném domě v Levonicích. Ve čtvrtek večer začal hořet autobus na silnici mezi obcemi Libčeves a Želkovice. K zahoření došlo za jízdy, pravděpodobně vinou technické závady v prostoru motoru, kde se vznítila motorová nafta. Oheň stačil řidič uhasit ještě před příjezdem hasičů. Naštěstí se tedy požár nerozšířil, poškodil jen prostor motoru. V autobusu necestovaly žádné osoby, v souvislosti s požárem nedošlo k žádnému zranění. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena.

Další požár vozidla byl ve čtvrtek ráno nahlášen z průmyslové zóny Triangl na Žatecku. V uvedeném místě došlo k zahoření osobního automobilu zn. Citroën C4 v prostoru motoru. I v tomto případě se zřejmě jednalo o technickou závadu. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda nebyla dosud vyčíslena. 

Ve čtvrtek odpoledne vyjížděli policisté a hasiči do obce Levonice na Postoloprtsku, kde v jednom rodinném domě začal hořet bojler. K požáru došlo zřejmě od vadné elektroinstalace. Naštěstí oheň poničil pouze samotný bojler, k další škodě na majetku ani ke zranění osob nedošlo. Škoda nebyla zatím vyčíslena. 

Vloupání do prodejny    

Ve čtvrtek ve večerních či nočních hodinách se do jedné prodejny smíšeného zboží v Postoloprtech vloupal dosud nezjištěný poberta. Poté, co se mu podařilo překonat překážky a vniknout dovnitř, odcizil různé druhy cigaret a příruční pokladnu s finanční hotovostí. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 20 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a poblíž něj nalezli část odcizených věcí. Událost šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Řídil, ač nesměl

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 58letému muži z Lounska pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ten totiž řídil motorové vozidlo, ačkoli má Okresním soudem v Mostě vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu od 31. března minulého roku až do 31. března roku 2012. Dopravní policisté jej kontrolovali ve čtvrtek odpoledne v Žižkově ulici v Postoloprtech, když řídil osobní automobil zn. Ford Tranzit s přívěsným vozíkem. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 10. února 2012 

 

vytisknout  e-mailem