Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznáte muže na fotografiích?

JABLONECKO – Tanvaldští policisté pátrají po muži, který v prosinci neoprávněně prostřednictvím odcizené platební karty vybíral hotovost z bankomatu. 

Ve čtvrtek 13. prosince loňského roku v době od 16 do 22 hodin dosud neznámý pachatel vnikl do pravděpodobně neuzamčeného vozidla, které v té době bylo zaparkované v Desné na parkovišti u panelových domů za budovou Městského úřadu. Z tohoto vozu pachatel následně odcizil peněženku, kterou měl její majitel položenou mezi sedadly řidiče a spolujezdce. V ukradené peněžence se v té době nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta.

Majitel platební karty se rozhodl tuto zablokovat až 17. prosince, přičemž zjistil, že prostřednictvím ní již byly provedeny tři neoprávněné výběry hotovosti v celkové výši 7.600,- Kč v bankomatech ve Smržovce a Jablonci nad Nisou. Z jedné této neoprávněné transakce se policistům podařilo zajistit fotografie muže, který z uvedené odcizené platební karty prováděl výběr hotovosti z bankomatu u prodejny Billa v Jablonci nad Nisou krátce před polednem 14. prosince.


Tanvaldští policisté nyní žádají o pomoc širokou veřejnost. Pokud někdo z občanů má jakékoliv poznatky vedoucí ke zjištění totožnosti muže na zveřejněných fotografiích, ať je sdělí policistům osobně na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158, případně přímo policistům na Obvodním oddělení v Tanvaldě prostřednictvím mobilního telefonu 735 788 647.

Ve věci byly samozřejmě již také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.


15. 2. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Bankomat 1 (1)

Bankomat 1 (1) 

Detailní náhled

Bankomat 1 (2)

Bankomat 1 (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem