Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznáte muže na záznamu z kamery?

JABLONECKO – Policisté ze Smržovky hledají důležitého svědka - muže, který by mohl mít důležité informace k šetření případu vloupání do autobusu a několika vozidel v Albrechticích v Jizerských horách. 

V noci ze 4. na 5. února letošního roku dosud neznámý pachatel v Albrechticích v Jizerských horách násilím vnikl celkem do pěti vozidel a jednoho autobusu, které v té době byly zaparkovány na parkovištích u různých penzionů v obci. Dále se pachatel pokusil také vloupat do budovy klubovny a kabin u víceúčelového hřiště, což se mu tedy nepodařilo. Pachatel všechna vozidla i autobus prohledal a ze tří zaparkovaných vozů i autobusu odcizil různé věci – navigace, tablety, platební kartu i finanční hotovost 50,- EUR. Ze dvou vozidel neodnesl nic.  Přesto už policisté vědí, že během jedné noci dosud neznámý pachatel či pachatelé na poškození vozidel, autobusu a odcizených věcech z nich spáchali škodu přesahující částku sto tisíc korun.

Smržovští policisté nyní žádají o spolupráci širokou veřejnost. V průběhu šetření se jim totiž podařilo zajistit záznam z jedné kamer umístěných v Albrechticích v Jizerských horách z doby, kdy pravděpodobně došlo ke spáchání uvedených skutků a muž, který je na záznamu zachycen, by mohl mít pro policisty jako svědek důležité informace k případnému objasnění případu. Mohl se tam totiž potkat s pachatelem či pachateli.

Pokud někdo z občanů má tedy jakékoliv poznatky vedoucí ke zjištění totožnosti muže na zveřejněném kamerovém záznamu a fotografiích, ať je sdělí policistům osobně na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158, případně přímo policistům na Obvodním oddělení ve Smržovce prostřednictvím mobilního telefonu 735 788 699. Případně žádáme samozřejmě samotného muže zachyceného na zveřejněném záznamu, aby se policistům sám přihlásil.

Ve věci byly samozřejmě již také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a také pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu. Pachateli těchto trestných činů v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na pět let, a to s ohledem na výši způsobené škody.


13. 3. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

Odkazy do noveho okna

Albrechtice 1

Albrechtice 1 

Detailní náhled

Albrechtice 2

Albrechtice 2 

Detailní náhled

Albrechtice 3

Albrechtice 3 

Detailní náhled

Albrechtice 4

Albrechtice 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem