Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte neúspěšné chmatáky?

Do domu na pražském Žižkově přišli jednoznačně krást. Nakonec ale odešli s nepořízenou. 

Od sedmnáctého července pátrají policisté z místního oddělení Žižkov po dvojici nenechavců, kteří škodu v řádu desítek korun způsobili hlavně svou nešikovností.

Zmiňovaného dne totiž přišli mladík a dívka přibližně v půl páté ráno do jednoho z domů v ulici Slezská. V tomto směru mají trošku „máslo na hlavě“ sami obyvatelé, neboť vchodové dveře do nemovitosti nejen že nebyly zavřené a zamčené, ale byly naopak zcela dokořán.

Dvojice si poté vzala na paškál například dvě bezpečnostní kamery, které se snažili demontovat. To se jim ale nepodařilo a tak je alespoň zničili. Stejným způsobem naložili i s dveřmi do vnitrobloku domu, sklepa, nebo na WC. U těch hledaní zničili bezpečnostní zámky a vypáčili dveřní panty. Avšak ať se snažili, jak se snažili, nikam se nedostali a tak asi po deseti minutách odešli z domu s nepořízenou neznámo kam.

Tímto svým řáděním způsobili celkovou škodu ve výši pětadvacet tisíc korun.

Policisté místního oddělení Žižkov nyní z tohoto místa prosí širokou veřejnost o pomoc pří pátrání po nešikovných nenechavcích. Pokud byste kdokoliv znal totožnost mladíka nebo dívky, zachycených na záběrech bezpečnostních kamer, předejte nám tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 8. 2016

vytisknout  e-mailem