Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznáte neznámou ženu, která zemřela před více jak dvěma lety?

JABLONECKO - Kriminalisté žádají o pomoc při zjišťování totožnosti neznámé ženy, která byla více jak před dvěma lety nalezena mrtvá v lesním porostu v katastru obce Janov nad Nisou. Nyní mají k dispozici koncept rekonstrukce její přibližné podoby. 

Dne 29. 8. 2013 byla v lesním porostu katastru obce Janov nad Nisou náhodným kolemjdoucím nalezena mrtvola ženy ve značném stádiu rozkladu. Jednalo se v té době v podstatě již o kosterní nález, v době kterého měla zemřelá žena na sobě toto oblečení:

  1. Černá zimní bunda se zapínáním na zip, na pravé a levé horní straně bundy kapsa se zavíráním na zip, bunda v pase zúžená. Na vnitřní části límce růžová cedulka s nápisem "ew-club", velikost bundy "S".
     
  2. Svetr s dlouhými rukávy růžové barvy, na svetru se nacházejí různá písmena tmavé barvy, na vnitřní straně límce modrá cedulka s nápisem "B. Lite New Fashion", velikost svetru M/L.
     
  3. Tmavá bunda s límcem, dlouhý rukáv, se zapínáním na zip, od límce dolů směrem k prsům je na obou stranách pruh červené nebo růžové barvy, na vnitřní straně límce je modrá cedulka s nápisem "X Fact", pod kterým je číslice "152".
     
  4. zimní kotníčková bota modré barvy, po obvodu podrážky se nachází šedý a bílý pruh, velikost podrážky je 26,5 cm. Boty jsou šněrovací, na stranách, na horní vnější straně jazyka boty a na podrážce se nachází nápis "North Star".

Pravděpodobný portrét mrtvé ženyPravděpodobný portrét mrtvé ženy
Během dosud probíhajícího šetření nebylo zjištěno, že by se na smrti ženy podílela druhá osoba. Kriminalistům se ovšem do současné doby nepodařilo zjistit totožnost této zemřelé ženy. Nyní mají navíc k dispozici koncept rekonstrukce její přibližné podoby zepředu a z profilu zpracovaný Antropologickým oddělením Kriminalistického ústavu v Praze. Na základě tohoto zkoumání můžeme dále uvést, že mrtvá žena byla ve věku přibližně 40 let, vysoká 163 – 167 cm, měla středně hnědé až hnědé vlasy o délce 2 – 22 cm. Pod pravým okem u kořene nosu pravděpodobně měla viditelnou jizvu.

Kriminalisté, vzhledem k těmto zjištěným skutečnostem, opakovaně žádají o pomoc širokou veřejnost. Kdo by z občanů na základě zveřejněné pravděpodobné podoby zemřelé ženy měl jakékoliv informace směřující ke zjištění její totožnosti, ať se osobně obrátí na kteroukoliv policejní služebnu nebo své poznatky sdělí policistům telefonicky na bezplatné lince 158, případně přímo kriminalistům na tel. č.: 974 474 467.


3. 12. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Odkazy do noveho okna

Pravděpodobný portrét mrtvé ženy

Pravděpodobný portrét mrtvé ženy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem