Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte samozvané umělce?

Od čtrnáctého května pátrají policisté po dvojici mužů, kteří svévolně „zkrášlili“ v galerii v Dlouhé ulici umělecké dílo. 

Dvojice mladíků, či mužů přišla do prostor galerie deset minut před půl devátou večer. Při prohlídce exponátů je zaujal jeden, který byl vystaven na zemi. Jelikož se jednalo o čtveřici čistých pláten srovnaných do jednoho obdélníku, na kterých byl položen kbelík s barvou a štětcem, chtěli této příležitosti využít a dílo oživit svou „kreativností“. Jak dalece se jim to povedlo, nechám na posouzení každého. (viz foto) Kriminalisté prvního policejního obvodu tuto snahu samozvaných umělců vnímají jako podezření z trestného činu poškození cizí věci – sprejerství, neboť došlo ke škodě vyčíslené na 30.000,- Kč. V případě vypátrání a odsouzení hrozí dvojici jednoletý trest odnětí svobody.
Jelikož bylo doposud provedené pátrání neúspěšné, obrací se kriminalisté s žádostí o pomoc na širokou veřejnost. Jakékoli informace, které by přispěly k vypátrání obou podezřelých, mohou pozorní občané předat policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 7. 2013
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem