Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte sexuálního násilníka?

Od května prošetřují kriminalisté sérii sexuálních útoků na mladé ženy. Pachatele známe, ale ten se schovává. Pomůžete? 

Kriminalisté šestého oddělení prvního policejního obvodu prošetřují celkem tři případy kvalifikované jako trestný čin znásilnění. K prvnímu ataku došlo konkrétně v půl šesté večer pátého května ve stanici metra Muzeum, ke druhému v devět hodin dopoledne osmnáctého června ve vestibulu metra Můstek a k zatím poslednímu evidovanému ve tři hodiny odpoledne třetího července ve vestibulu metra Muzeum. Podstatné na celém případu je, že ze strany pachatele jsou útoky postupně intenzivnější, a navíc k nim dochází ve stále kratších intervalech. První a druhý útok totiž dělil jeden měsíc, ale druhý a třetí už pouze čtrnáct dní. Uklidňující naopak je, že se kriminalistům usilovným prošetřováním podařilo zjistitidentitu násilníka, což není v takových případech vůbec jednoduché. Díky tomu nyní pátrají po konkrétní osobě. Nicméně, vezměme to popořádku.
První z útoků byl ze strany pachatele poměrně liknavý, kdy možná teprve překonával svůj vlastní strach. Na perónu metra Muzeum si totiž počkal na to, až si jím vytipovaná žena nakročí k nástupu do vlakové soupravy. Jakmile se tak stalo, mladík přiskočil, sáhl jí pod minisukni na genitálie a poté okamžitě utekl. Napadená atak do této své choulostivé partie hodnotila jako velice nepříjemný, ale hlavně jako značně bolestivý.
Ve druhém případě si dvaadvacetiletý Čech tipoval svou potenciální oběť několik minut ve vestibulu metra Můstek. Při tom si vyhlédl dívku v minisukni, která z metra odcházela směrem k ulici 28. Října. Na posledních eskalátorech z vestibulu k ní zezadu přistoupil, přikrčil se a olízl jí jazykem vnitřní stranu stehen. Dívka zprvu netušila co se děje. Jakmile se zorientovala, snažila se před mladíkem utéct. Ten ji ale následoval, a o několik metrů dál se jí snažil natlačit na výlohu obchodu. Při tom se naštěstí napadená vymanila ze sevření násilníka a z místa utekla.
Třetí napadení se odehrálo u schodů ústících z vestibulu metra Muzeum do Čelakovského sadů. Tam už si útočník, lidově řečeno, nebral servítky. Ve chvíli, kdy míjel mladou díku, ji bez varování natlačil na zeď, nadzvedl jí minisukni a snažil se jí sáhnout do oblasti genitálií. Dívka se ale bránila a velice nahlas zakřičela. Toho se útočník zalekl a utekl neznámo kam. Stejně tak se po ataku zachovala i poškozená, který z místa incidentu utekla opačným směrem.
S ohledem na shora popsané prosíme o pomoc při pátrání po dvaadvacetiletém mladíkovi širokou veřejnost. Jakékoliv informace k místu jeho pobytu, nebo pohybu mohou pozorní spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím linky tísňového volání 158, nebo cestou kolegů z kterékoliv policejní služebny.
Stejně tak prosíme každou slečnu, dívku, či paní, která byla podobně napadena tímto mladíkem, a ještě o tom neinformovala policisty, nechť tak prosím učiní. Těmto poškozeným je samozřejmě zajištěna maximální anonymita.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 7. 2014

vytisknout  e-mailem