Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáváte lupiče?

I přesto, že si maskovaný lupič z benzinky odnesl „jen“ pár tisícovek, hrozí mu za zvlášť závažný zločin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Kriminalisté z druhého oddělení třetího pražského obvodu se od 12. ledna zabývají případem loupežného přepadení benzinové čerpací stanice v Kbelské ulici. Krátce po páté ráno tam vešel maskovaný muž a s pistolí v ruce zamířil přímo k pokladně. S namířenou zbraní a se slovy „Dejte mi peníze a nic se vám nestane“ si od obsluhy vynutil vydání finanční hotovosti. Následně z benzinky i s lupem odešel neznámým směrem. 

Maskovaný pachatel si z čerpací stanice odnesl necelých pět tisíc korun a za loupež mu v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Celou loupež zachytily bezpečnostní kamery a i přesto, že si pachatel svůj obličej zakrýval kuklou, mohl by ho někdo poznat. Provedené úkony do současné doby nevedly k vypátrání pachatele a kriminalisté se proto nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k této loupeži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Bc. Iveta Martínková – 15. 3. 2016

vytisknout  e-mailem