Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáváte muže podezřelého z loupeže?

Podezřelý přišel do baru nejprve obhlédnout situaci. Po necelé hodině od první návštěvy se ale vrátil zpět, vytasil na obsluhu nůž a pod jeho pohrůžkou si vynutil vydání finanční hotovosti. 

Kriminalisté ze čtvrtého policejního obvodu se od druhé poloviny prosince loňského roku zabývají případem loupežného přepadení herny v Kodaňské ulici v Praze 10. Neznámý muž tam přišel nejprve krátce před čtrnáctou hodinou. Zakoupil si pivo v plechovce a posadil se k jednomu z výherních automatů. Poté, co pivo dopil, z herny odešel. Za necelou hodinu se ale vrátil, tentokrát však s nekalým úmyslem. Po příchodu totiž zamířil rovnou na pánské toalety, ze kterých vyšel s nožem v ruce přímo k barovému pultu s dotazem, kde jsou peníze. Barmanka ho nejprve v šoku chytla za ruku, ve které měl nůž. Když si však během několika vteřin uvědomila, co se vlastně děje, pustila ho a ukázala mu na místo s penězi. Poté se své jednání opakovaně snažil ospravedlnit slovy: „Já se Ti za to omlouvám, nemám co ztratit, já jsem musel!“. Následně z herny odešel s hotovostí v řádech desítek tisíc korun. Před odchodem si navíc z odpadkového koše vyndal a odnesl plechovku od piva, ze které během předchozí návštěvy pil. Uvnitř herny se naštěstí nachází kamerový záznam, který policistům poskytl podobu hledaného muže.
 
K popisu: Muž ve věku okolo 30 let, vysoký asi 170 cm, hubené postavy, světlé pleti. Oblečený byl do tmavé bundy, tmavých kalhot a na hlavě měl šátek tzv. tunel. Během svého jednání hovořil česky, bez přízvuku, nebo vady řeči.
 
Kriminalisté se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání po podezřelém. Jakékoliv informace k jeho totožnosti, pohybu, či pobytu sdělte na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 2. 2. 2015
Odkazy do noveho okna

Podezřelý 1

Podezřelý 1 

Detailní náhled

Podezřelý 2

Podezřelý 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem