Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznáváte muže z fotografií ? - AKTUALIZACE

SEMILSKO - V sobotu odpoledne se v prostoru dálnice D 10 poblíž Ohrazenic pohyboval chodec. S celníky, kteří se mu snažili pomoci, vůbec nebyl schopen komunikovat kvůli své špatné psychice. 

Aktualizace ze dne 9. 1. 2018,  čas 20.20

Po zveřejnění naší výzvy v médiích se  nám dnes v podvečer ozvali rodinní příslušníci muže z dálnice D 10, kteří nám před několika okamžiky jeho jméno a další potřebné identifikační údaje sdělili. Pátrání po jeho totožnosti tudíž odvoláváme. Z uvedeného důvodu jsme původně zveřejněné fotografie muže ze zprávy odstranili.

por. Bc. Ivana Baláková

V sobotu 6. ledna kolem 14. hodiny zaregistrovali pracovníci Celní správy na dálnici D 10 u Ohrazenic muže, který se tu pohyboval po okraji komunikace. Protože to zde pro něj bylo nebezpečné, dojeli k němu a odvezli ho na  benzinovou čerpací stanici v Příšovicích, kde si ho převzala policejní hlídka. Zhruba třicetiletý muž navíc s nikým nekomunikoval a jeho chování od samého počátku vykazovalo známky mentálního postižení nebo úzkostného a velmi zhoršeného psychického stavu. Z uvedeného důvodu lékař rozhodl o jeho hospitalizaci ve zdravotnickém zařízení. Od sobotního odpoledne do dnešního dne muž zatím nepromluvil. Neznámý z dálnice D 10 u sebe nemá žádné doklady, které by nám pomohly zjistit jeho totožnost a zmapovat jeho minulost. Domníváme se, že se například může jednat o klienta pečovatelského zařízení a nebo že  se o muže dosud staral někdo z příbuzných nebo známých. Zatím ho ale nikdo nepohřešuje. 

Můžete-li nám pomoci se zjištěním jeho identity, neváhejte prosím a potřebné informace o něm nám sdělte na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo osobně na kterékoliv služebně Policie ČR. Obracíme se v této souvislosti také na motoristy s otázkou, zda muže například svezli stopem. Pokud ano, zajímalo by nás odkud a kam. Není ani bez zajímavosti, že tento muž měl na zápěstí upevněné  papírové náramky ze dvou prosincových pražských hudebních koncertů. Jeden náramek, který současně slouží i jako vstupenka,  pochází z koncertu skupiny Tři sestry z 22. prosince loňského roku a druhý z koncertu skupiny Tatabojs ze 14. prosince 2017. 

Jedná se tedy o přibližně třicetiletého muže, štíhlé postavy, vysokého 190 cm. Má oválný obličej, tmavěhnědé vlasy, na skráních mírně prošedivělé. Oblečen byl do šedomodré bundy do pasu z látky hrubšího vzoru, černých riflí značky The Regular a do trika s dlouhým rukávem a límečkem šedé barvy. Na nohou měl černé koženkové nízké boty značky EASY GO.

Věříme, že nám veřejnost pomůže tento případ brzy rozplést. Děkujeme všem, kteří jsou ochotni pomoci.

9. 1. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem