Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáváte vandaly?

Pomozte vypátrat dvojici mužů, která poškodila téměř vše, co na ulici potkala, a to včetně chráněné památky.  

Policisté z místního oddělení Nové město se od začátku září zabývají případem vandalismu. Z toho je podezřelá prozatím neznámá dvojice mužů, která se v brzkých ranních hodinách během své cesty po Plavecké ulici bavila tím, že černým širokým fixem pokreslila téměř vše, co cestou potkala. Muži svá díla vyobrazili například na fasády domů, skleněnou výlohu, nebo také na zaparkovanou dodávku, kterou pokreslili ze všech stran. Škodu, kterou tímto jednáním dvojice způsobila, majitelé prozatím vyčíslili na padesát tisíc korun. Nicméně v tuto chvíli není vyloučené, že s probíhajícím prošetřováním škoda ještě vzroste.
 
Jednání těchto dvou „umělců“ ale naštěstí zaznamenaly kamerové systémy, jejichž záznamy policistům poskytly podoby podezřelých. Oba jsou v tuto chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což by jim obvykle v případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na jeden rok. Nicméně vzhledem ke skutečnosti, že svým výtvorem poškodili také fasádu památkové budovy, hrozí jim nyní až roky tři.
 
Na jednom ze záznamu se s dvojicí pohybuje ještě třetí osoba. Policisté ale prošetřováním zjistili, že tento třetí muž nemá s vandaly nic společného a jedná se tedy o důležitého svědka, který by svou výpovědí mohl dopomoci k objasnění celé události.
 
Touto cestou proto nyní policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při spolupátrání po neznámé dvojici. Jakékoliv informace k vandalům přijmou na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně. Policisté zároveň prosí zmíněného svědka, aby se jim ozval.
 
por. Bc. Iveta Martínková – 24. 9. 2015

vytisknout  e-mailem