Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte ženu na videozáznamu?

BEROUNSKO – Platila na benzínkách odcizenou platební kartou. 

Berounští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění ženy, kterou zachytila kamera na benzínové čerpací stanici v Berouně. 

Podle dosavadního šetření zatím neztotožněná žena dne 23. února si přisvojila nálezem černou koženou peněženku, v níž měl poškozený finanční hotovost, osobní doklady, zákaznické kartičky a platební karty. Jednu z nich použila neznámá pachatelka, která celkem 4krát bezkontaktně platila na dvou benzínových čerpacích stanicích. Konkrétně dvakrát v Králově Dvoře za částky 394 korun a 490 korun, dále pak na benzínové čerpací stanici v Berouně v částkách 172 korun a 422 korun.

Poškozenému způsobila svým počínáním škodu ve výši za téměř 8500 Kč. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což ženě v případě jejího ztotožnění, dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

V souvislosti s tímto případem prosíme všechny občany, kteří ženu na fotografiích poznávají a mohli by nám pomoct se ztotožněním, aby veškeré informace k její osobě sdělili na bezplatné lince tísňového volání 158. Kontaktovat můžete policisty i napřímo, a to na čísle 974 872 700 nebo 602 261 882.

Děkujeme předem za jakékoliv poznatky, které by nás dovedly k jejímu ztotožnění a zároveň i objasnění případu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. března 2022

vytisknout  e-mailem