Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Poznáváte zloděje? Ukradli počítače za 250 000 korun

České Budějovice - Do prodejny se dostali pomocí beranidla. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Policisté z obvodního oddělení v Lišově pátrají od neděle 4. října po třech neznámých pachatelích, kteří se dopustili trestného činu krádeže a poškození cizí věci. 

K události došlo v době od 02:24 do 02:28 hodiny v provozovně Superlevnapc. Objekt je umístěn na adrese Trocnovská č.p. 660 v Ledenicích. Policistům se podařilo získat kamerový záznam, který mapuje akci pachatelů, kteří skutečně během několika málo minut napáchali poškozené společnosti škodu ve výši 270 000 korun. K objektu přijeli vozidlem černé barvy, pravděpodobně se jedná o automobil značky VW Golf s přelepenou SPZ. Tři muži vystoupili z vozidla, byli maskováni kuklami na obličeji. Aby se do provozovny dostali, použili nejspíš podomácku vyrobené beranidlo. Jeden z pachatelů byl ještě vybaven sekyrkou. Rozbili skleněnou výplň vstupních dveří provozovny a následně začali krást. Odnesli si dvě destíky repasovaných počítačů a notebooků v hodnotě 250 000 korun a navíc způsobili škodu na zařízení provozovny ve výši 20 000 korun. Poté z místa činu odjeli. V případě prokázání viny hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na pět let. 

Ze záběrů je patrné, že se jedná o 3 muže pravděpodobně ve středním věku. Jeden z nich měl v době spáchání skutku oblečené maskáčové kalhoty, triko, bundu neurčité barvy a sportovní boty značky Nike. Další z mužů měl světlou bundu a tmavší kalhoty, třetí pachatel měl pravděpodobně černé kalhoty a černou bundu, na hlavě měl kšiltovku. 

Policisté žádají veřejnost a případné svědky o spolupráci při objasnění tohoto trestného činu. Pokud jste si v inkriminované době všimli podezřelého pohybu v okolí prodejny Superlevnapc v Ledenicích, máte ve svém automobilu umístěnou autokameru, která mohla vozidlo pravděpodobně značky VW Golf někde v okolí místa činu zachytit, případně poznáváte pachatele, které zaznamenala bezpečnostní kamera, kontaktujte, prosím, policisty na telefonním čísle 974 226 740 nebo přímo na lince 158. Za spolupráci děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

5. října 2020

Odkazy do noveho okna

1 Krádež PC (1)

1 Krádež PC (1) 

Detailní náhled

2 Krádež PC (2)

2 Krádež PC (2) 

Detailní náhled

3 Krádež PC (3)

3 Krádež PC (3) 

Detailní náhled

4 Krádež PC (4)

4 Krádež PC (4) 

Detailní náhled

5 Krádež PC (5)

5 Krádež PC (5) 

Detailní náhled

6 Krádež PC (6)

6 Krádež PC (6) 

Detailní náhled

7 Krádež PC (7)

7 Krádež PC (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem