Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor, hrozí požáry!

LOUNY - Policisté vyjížděli k několika požárům... 

Policisté šetří několik případů požárů, které byly nahlášeny v minulých dnech. Společně s hasiči vyjížděli například ve středu odpoledne do lokality za bývalým cukrovarem v Žatci, kde na volném prostranství hořela tráva se smetím. V tomto případě škoda nevznikla. Ze středy na čtvrtek zahořela u obce Líšťany část stohu. Požár lokalizoval Hasičský záchranný sbor v Lounech a dobrovolní hasiči z Cítolib. Způsobená škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. V noci na čtvrtek likvidovali hasiči oheň také v Košticích. Tam zahořela stará kůlna u jedné z rekreačních chat. Ani v tomto případě se naštěstí nejednalo o téměř žádnou škodu, ale bylo štěstí, že se oheň dále nerozšířil. V tomto období, kdy panuje velké sucho a nepředpokládají se v příštích dnech žádné srážky, je vysoká pravděpodobnost vzniku požárů. Proto i policisté nabádají občany, aby nevypalovali trávu nebo byli obezřetní při manipulaci s otevřeným ohněm na volném prostranství, dávali si pozor na dostatečně uhašené ohniště např. po opékání špekáčků či grilování. Hlavně o velikonočních svátcích, kdy má být krásné počasí a spousta lidí bude trávit volné dny na zahrádkách a v přírodě, je důležité mít toto varování na paměti.

Opět vykradená auta

V úterý večer se neznámý pachatel vloupal na parkovišti u lounského Kauflandu do vozidla zn. Škoda Pick-up. Poté, co vylomil zámek řidiče a vnikl do auta, odcizil látkový batoh s oblečením a kabelku s doklady a s dalšími věcmi. Způsobená škoda byla odhadnuta na 2 600 Kč. K dalšímu vloupání do osobního automobilu došlo v ten samý večer v podbořanské ulici J. A. Komenského. V tomto případě si zloděj vyhlédl odloženou peněženku s finanční hotovostí a řidičským průkazem. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 5 850 Kč. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli-ích pátrají.

Řídil opilý, navíc v zákazu

Ve středu, po druhé hodině ráno, kontrolovali policisté v Palackého ulici v Podbořanech řidiče osobního motorového vozidla zn. Suzuki Swift. Provedenou lustrací vyšlo najevo, že 23letý řidič vykonal jízdu i přesto, že má opakovaně Městským úřadem v Žatci vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Druhý zákaz mu platí až do 22. prosince roku 2012. Navíc policisté u mladého řidiče zjistili, že před jízdou požil alkohol. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 1, 57 promile alkoholu v dechu a následně 1, 56 promile. Ve věci proto policisté zahájili úkony trestního řízení a uvedenému řidiči následně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření hned ze dvou skutků: maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Další provinilec se proháněl v osobním automobilu v Postoloprtech - Draguši. Ve středu odpoledne jej pří řízení vozidla zn. Nissan Micra kontrolovala hlídka tamní městské policie. Ta na místo přivolala policisty České republiky, kteří provedenou lustrací zjistili, že 29letý mladík má rovněž opakovaně vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Ten první mu vyslovil Městský úřad v Žatci s platností do 17. července roku 2011, ale druhý zákaz, od Magistrátu města Chomutov, mu platí až do 9. února roku 2012. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.      

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. dubna 2011

vytisknout  e-mailem