Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na „balkónové“ zloděje

MOST - Od začátku července policie šetří dva obdobné případy.  

 

Mostečtí policisté od začátku července přijali dva případy krádeží věcí z balkónu. První skutek byl oznámen z ulice Maxima Gorkého. Neznámý zloděj vylezl na přízemní balkon a tam ukradl věci za téměř 8.200 korun. Jednalo se o jízdní kolo, helmu na kolo, dvě bundy a kalhoty. Druhý čin se udál v Moskevské ulici na balkóně v 1. patře. Poškozený v noci uslyšel hluk, tak se šel podívat, co se děje. V blízkosti domu uviděl neznámou osobu ujíždějící na jeho kole. Hodnota bicyklu byla vyčíslena na 300 korun. Události policie kvalifikovala jako trestné činy krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Po zlodějích pátrá.

Nejedná se o zcela ojedinělé případy. V červnu policisté informovali o krádežích oděvů z balkónů v Mostě (viz: tisková zpráva z 5. června 2013 a 19. června 2013).

V souvislosti s těmito případy policisté nabádají občany, aby si na balkóny, zejména v nižších patrech budov, raději neukládali věci, které by se mohly stát terčem zlodějů.


 

Řídil s drogou v těle

Odborné vyjádření potvrdilo podezření policistů, že řidič renaultu kontrolovaný v polovině června řídil s drogou v těle. Muž byl zastaven v ulici Nádražní v Litvínově hlídkovou službou. Tehdy provedený orientační test byl pozitivní na amfetamin. Mostečan si nyní vyslechl sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

4. července 2013

vytisknout  e-mailem