Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na divokou zvěř

HRADECKO: Střet se zvěří nemusí vždy skončit jen poničeným plechem. 

Srážky se zvěří patří k častým dopravním nehodám. Obvykle nehody způsobí srny nebo divoká prasata, která na jaře a na podzim mnohem častěji migrují za stádem či potravou. Poslední dvě dopravní nehody na Hradecku, však způsobili daňci. 

K první dopravní nehodě došlo 17. října 2019 v brzkých ranních hodinách na silnici III. třídy v obci Nechanice. Jedenatřicetiletá řidičce osobního automobilu Škoda Praktik jedoucího ve směru od obce Nechanice zkřížil cestu daněk, který před auto vběhl z pravého silničního příkopu. V rámci šetření nehody policisté provedli řidičce dechovou zkoušku a při ní naměřili 0,47 promile alkoholu v jejím dechu. Policistům tak nezbylo nic jiného, než řidičce zakázat další jízdu a na místě jí zadržet řidičský průkaz. Celková škoda činila zhruba 70 tisíc korun. 

Ke druhé dopravní nehodě došlo 18. října 2019 rovněž v brzkých ranních hodinách, tentokrát na silnici I. třídy v obci Lochenice, ve směru jízdy od obce Trotina směrem na Hradec Králové. Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Volkswagen Kombi již nedokázal zabránit střetu s daňkem, který vyběhl z levého silničního příkopu. Dechová zkouška na alkohol u tohoto negativní. Celková škoda činila zhruba 50 tisíc korun. 

Při těchto nehodách naštěstí nedošlo ke zranění osob, jindy však mohou mít tragické následky.

V souvislosti s těmito nehodami proto policisté upozorňují na trvající nebezpečí srážek se zvěří. Nejlepší prevencí je tak sledovat okolí a snížit rychlost v problémových úsecích. Pokud vidíte, že dojde ke srážce, nestrhávejte řízení, ale snažte se trefit zvíře středem vozidla, aby deformační zóny tlumily váš náraz. A pamatujte, že zvěř chodí ve skupinkách.
 

por. Mgr. Lucie. Konečná
18.10.2019, 13:00 hod

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem