Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na dopravní kontroly!

KRAJ - „Dálničáři“ ze Stříteže v minulém týdnu odhalili téměř 200 přestupců. 

„Dálničáři“ ze Stříteže minulý týden při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na pozemních komunikacích v rámci celého Královéhradeckého kraje odhalili téměř 200 přestupců, kteří nedodržují zákon a tímto protiprávním jednáním ohrožují ostatní účastníky.

KontrolaKontrolaPolicisté „rozdali“ celkem 177 přestupcům pokuty v příkazním řízení v hodnotě 345 tisíc korun například za držení telefonu za jízdy, za nepoužití bezpečnostních pásů, ale i za nevyhovující technický stav a v neposlední řadě i za jízdu bez dálničních známek a za překročení dovolených rychlostí.
Krom toho bylo 12 „změřených“ řidičů oznámeno ke správnímu orgánu k projednání, přičemž u 7 z nich už byl na místě zadržen za rychlou jízdu řidičský průkaz.
Jeden z řidičů na místě, kde je dovolená maximální rychlost jízdy 80 km/h „uháněl“ rychlostí 125 km/h, přičemž navíc vyšlo najevo, že řídil opilý. S ním provedená dechová zkouška ukázala pozitivní hodnotu 0,59 promile. Ve třech případech cizincům, za jejich prohřešky, policisté uložili kauce v celkové hodnotě 45 tisíc korun.
V neposlední řadě se policisté zaměřili na kontrolu dodržování hmotnostních limitů vozidel formou nízkorychlostního kontrolního vážení vozidel, přičemž ve 4 případech zjistili překročení maximální povolené hmotnosti a v jednom případě došlo u soupravy vozidel dokonce až k překročení hodnot uvedených ve zvláštním užívání pozemní komunikace.
Za tyto protiprávní jednání uložili policisté řidičům „pokuty“ za 24 tisíc korun a všichni provozovatelé byli oznámeni ke správnímu orgánu k projednání. Řidiči, ale i provozovateli za nedodržení podmínek stanovených v povolení zvláštního užívání hrozí ve správním řízení pokuta až do 0,5 milionu korun. 

Upozorňujeme řidiče, aby se řídili pravidly silničního provozu a dbali zvýšené opatrnosti na komunikacích. Buďte obezřetní a snažte se předvídat chování ostatních řidičů, můžete tak předejít havárii či dopravní nehodě.

por. Pižlová Šárka, DiS.
23.7.2024, 10:45

Odkazy do noveho okna

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem