Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na falešné plynaře

MOST - Policie zaznamenala dva případy podvodníků; Kradl cigarety, alkohol, cukrovinky i hokejovou výstroj. 

 Mostečan kradl v restauraci, barech, cukrárně, kočárkárnách i z balkónu

Celkem sedm různých krádeží má mít dle kriminalistů na svědomí 30letý muž z Mostu. Policie ho nyní obvinila z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Obviněný měl v září vniknout na mosteckém sídlišti Zahradní do kočárkárny, kde nic neodcizil. Na místo se vrátil v říjnu a odnesl jízdní kolo za sedm tisíc korun. V listopadu se v noci vloupal do cukrárny na stejném místě. Vzal si sladkosti za pět tisíc korun a našel i finanční hotovost. Koncem listopadu ukradl z přízemního balkonu panelového domu volně odloženou hokejovou výstroj za deset tisíc korun. Objevil se i v restauraci, kam vnikl násilím v noci. Odcizil alkohol, cigarety a měl vzít i notebook a fotoaparát. Dvakrát zavítal v prosinci do mosteckého baru v části Pod Šibeníkem, kdy po jeho návštěvě z baru zmizel alkohol, cigarety, peníze a mobily. Muž, kterého policie stíhá na svobodě, způsobil poškozeným škodu za více než 80 tisíc korun. Odcizené věci nebyly zajištěny. Obviněný byl již za krádež trestán.


 

Podvodnice se vydávala za kontrolorku plynu, okradla seniorku

Podvodníci jsou opravdu vynalézaví a policie stále zaznamenává případy, kdy se obětí těchto osob stali senioři. Osmdesátiletá paní tento týden pozvala do své domácnosti v Mostě neznámou ženu, která zazvonila u jejích dveří a říkala, že jde zkontrolovat plyn. Prohlížela kamna, pak šla do koupelny, kde pustila vodu. Následně chtěla osobní doklad seniorky a při tom zjistila, kde má důchodkyně peníze. Když byla majitelka bytu v koupelně, stihla ukrást finanční hotovost. Pak neznámá řekla, že musí přijít s posilou, protože zjistila nějaký problém. Už se nevrátila, ani za sebou nezavřela vstupní dveře, jak spěchala. Poškozená vzápětí zjistila, že přišla o svoje peníze. Pachatelka byla ve věku kolem 50 let.


 

Muž s logem firmy plynařů byl asi podvodník

O vynalézavosti podvodníků svědčí i další případ, který se stal v jedné obci na Litvínovsku. I tam řádil tento týden falešný plynař. Zazvonil u jednoho domku a představil se svým jménem s tím, že pracuje u plynařské společnosti. Pak prohlížel nějakým aparátem plynoměr a řekl, že uchází plyn. Poté odmontoval plynoměr a požadoval zálohu. Obyvatel domu mu jí dal. Pracovník mu slíbil, že mu peníze firma vrátí. Když muž plynařskou firmu kontaktoval, zjistil, že žádný pracovník toho jména u nich nepracuje a tímto způsobem se neprovádí výměny ani kontroly. Poškozený se obrátil na policii, která se nyní tímto případem zabývá. Podezřelý muž byl ve věku kolem padesáti let. Měl pracovní oděv a světle hnědou pracovní brašnu.


 

Nehody v listopadu si vyžádaly dvě oběti

Mostecká policie v listopadu roku 2013 vyjížděla k 76 dopravním nehodám. Je to o jednu nehodu méně, než v roce 2012. Letos v listopadu zemřely dvě osoby při dopravních střetech a 17 osob utrpělo lehká zranění. Hmotné škody dosáhly částky 2 760 tisíc korun. Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu. V obci se stalo 52 kolizí, mimo obec řidiči havarovali ve 22 případech. Nejčastější příčinou střetů v dopravě byla nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy a nesprávné předjíždění. Devětkrát se řidič střetl s lesní zvěří, u osmi nehod byl účastníkem chodec. Nejvíc nehod policie evidovala v pátek, neméně v pondělí. Častěji řidiči bourali v podvečerní době. Ženy havarovaly v devíti případech.


 

Ve vzteku kopl do cizích dveří

Svůj vztek neudržel na uzdě a vybil si ho na cizím majetku 32letý muž z Chomutovska. V jednom mosteckém obytném domě pod nemocnicí byl na návštěvě u své družky a jejího otce, se kterým se ovšem stačil pohádat. Z bytu odešel a protože měl zlost, tak dvakrát kopl do protějších dveřích u sousedů, které poškodil. Ještě při odchodu z domu byl přistižen policejní hlídkou. Poškozená majitelka bytu vyčíslila škodu na částku 11 000 korun. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.


 

Stačil divný pohled a dostal hlavičkou

Mezibořští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci 24letému muži z Teplicka Ten měl v jedné mezibořské restauraci zcela bezdůvodně napadnout přítomného hosta, kterého udeřil svou hlavou do nosu. Výtržník údajně z jeho pohledu usoudil, že by ho chtěl napadnout. Při následné rvačce útočník upadl na herní automat, který poškodil. Majitel restaurace vyčíslil škodu na částku 18 000 korun. Podezřelý muž měl pozitivní zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu.


 

Zloděj kradl v kanceláři prodejny

Příležitost využil zatím neznámý poberta. Minulý týden si v jedné litvínovské prodejně všiml otevřené kanceláře, kde zrovna nikdo nebyl. Vstoupil do ní a během pár vteřin odcizil peněženku z volně odložené kabelky. Poškozená zaměstnankyně prodejny přišla o finanční hotovost, doklady a platební karty, vše v hodnotě 4 000 korun. Případ vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Litvínově.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. prosince 2013


 

vytisknout  e-mailem