Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na internetové podvodníky

Český Krumlov - Vždy je potřeba opatrnost, lépe je odebírat zboží u známých obchodníků. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Pětadvacetiletý muž z Karvinska se zištným záměrem vylákat finanční prostředky, v podvodném úmyslu zboží nedodat, nabízel od loňského března do letošního ledna prostřednictvím internetového portálu k prodeji různé mobilní telefony.
 
V dubnu se jednalo o mobilní telefon, který vydražila za cenu 2 500 Kč + poštovné a balné 150 Kč 28letá žena z Kaplice. Dle obdržených pokynů od portálu zaslala na účet výše uvedenou částku, přičemž zboží ani zaslané peníze do současné doby neobdržela.
 
Stejným způsobem a ve stejnou dobu nabídl muž k prodeji prostřednictvím internetového portálu jiný mobilní telefon, který za stejnou cenu, tj. za 2 500 Kč + poštovné a balné 150 Kč vydražil 44letý muž z Prahy. Také on dle obdržených pokynů od internetové společnosti zaslal na účet uvedenou částku, přičemž ani on zboží ani zaslané peníze do současné doby neobdržel.
 
Stejným způsobem podezřelý muž podvedl několik dalších lidí - minimálně šest, na kterých vylákal tímto způsobem částku ve výši přesahující 12 tisíc korun, které použil pro svou potřebu. Podezřelý se tímto jednáním dopustil trestného činu podvodu. Kriminalisté v současné době případ šetří, shánějí poškozené a vyčíslují škodu, kterou muž svým jednáním způsobil.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
13. ledna 2011

vytisknout  e-mailem