Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na kapsáře !

Oběť i zloděj cestovali spolu.  

 Na kapsáře a různé zloděje je třeba si dávat velký pozor. Je hlavně na nás, jak si své věci ohlídáme. Doporučujeme nenosit batůžky na zádech v tlačenicích, sledovat ruch kolem sebe , nenosit při sobě kreditní kartu a u ní číslo PINu. Právě i ve vozidlech městské hromadné dopravy jezdí zloději . Stanete-li se přesto obětí kapsáře, okamžitě hlaste ztrátu dokladů či platebních karet na policii. Kreditní kartu nezapomeňte okamžitě zablokovat. Vše je totiž možné zneužít k další trestné činnosti.
Uplynulý pátek, krátce po třetí hodině odpolední, využil svoji příležitost v trolejbuse linky č. 3 – na trase od zastávky MHD České Budějovice Nádraží do zastávky sídliště Šumava, neznámý zloděj. V nestřeženém okamžiku odcizil z dámské kabelky odložené na sedadle pouzdro s veškerými osobními doklady 70leté paní z Českobudějovicka.
Pro zloděje mohou být „užitečné „ právě i odcizené doklady ! I ty se dají totiž využít k další trestné činnosti. Bohužel na odcizené občanské průkazy dokáží uzavřít zloději i různé smlouvy na nákup kupříkladu mobilních telefonů. Odcizené doklady využívají i na zapůjčení různého nářadí v půjčovnách. Zapůjčené věci samozřejmě nevracejí a okamžitě zpeněží. Problém je hned na cestě, dluhy či splátky vymáhá firma na tom, kdo smlouvu uzavřel. Mnozí poškození až pak přijdou věc ohlásit na policii s tím, že přišli o doklady a nic takového nenakupovali a nebo si nepůjčovali. Jednotlivé případy pak policisté šetří. Chcete-li se vyhnout nepříjemnostem, rada je jen jediná. Dobré je své věci si hlídat, nedávat šanci zlodějům. A tedy, když již o doklady přijdeme, je potřeba nahlásit odcizení či ztrátu na Policii ČR okamžitě. S určitostí se to vyplatí.

vytisknout  e-mailem