Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na kapsáře

LITOMĚŘICE – Nedávejte jim příležitost; Nemá televizor ani peníze; Těžil na cizím 

Během víkendu přijali policisté několik oznámení o krádežích. Kapsáři využívají nepozornosti občanů a předvánočního shonu. Pokud není zloděj přistižen přímo při činu, bývá pro policii velmi obtížné ho vypátrat. Proto policisté nabádají občany ke zvýšené ostražitosti během svátečních dní.
 

Dva případy jsme přijali z Lovosic. V pátek v odpoledních hodinách byla okradena žena, která nechala svou kabelku s cennostmi ležet několik minut pod deštníkem na chodníku před vchodem domu. Nestřeženého okamžiku zřejmě využil neznámý lapka a kabelku si přivlastnil. Několik minut nepozornosti jí vyšlo na 6 tisíc korun. Druhým případem se lovosičtí policisté zabývali v noci na sobotu. Poškozená při odchodu z jedné lovosické restaurace zapomněla svou kabelku zavěšenou na židli. Když se pro ni vrátila, již zde nebyla. V tomto případě je škoda vyčíslena na 8 tisíc korun.
 

Na diskotéce v Litoměřicích byl okraden v noci na neděli mladý muž. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a sáhl mladíkovi do kapsy bundy, kterou měl oblečenou na sobě. Ukradl mu peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Vše v celkové hodnotě vyšší jak 2 tisíce korun.
 

Kuriózním případem se zabývají roudničtí policisté. V nočních hodinách z pátku na sobotu byla v centru města okradena mladá žena o své zavazadlo. Kabelku s osobními věcmi peněženkou a finanční hotovostí si odložila na chodník a odešla do křoví vykonat osobní potřebu. Využil toho neznámý lapka, který se kabelky hbitě zmocnil. Žena tak přišla během chvilky o cennosti za 6 tisíc korun.
 

Nemá televizor ani peníze
Televizoru objednaného prostřednictvím internetového obchodu se muž z Lovosicka nedočkal. V polovině prosince tohoto roku si objednal vybrané zboží a předem zaslal na bankovní účet obchodu částku 10 tisíc korun. Televizního přijímače se nedočkal a navíc zjistil, že telefonní spojení a internetové stránky obchodu jsou nefunkční. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.
 

Těžil na cizím
Policisté pátrají po totožnosti neznámého těžaře, který neoprávněně pokácel stromy u Bobřího potoka na Úštěcku. Zřejmě na konci měsíce listopadu pokácel a odvezl vzrostlé stromy smrku lesního. Majitel pozemku vyčíslil hodnotu odcizených stromů na 21 tisíc korun.
 

Litoměřice, 23. 12. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem