Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pozor na kluzkých silnicích

ŽĎÁRSKO: Dvě nohody se škodou přes 200 000 korun 

     Všichni řidiči musí v nadcházejících dnech počítat s tím, že vozovky již mohou namrzat a stávají  se proto kluzkými. Současným povětrnostním podmínkám a stavu silnice je nutné přizpůsobit i jízdu dopravním prostředkem. Při dvou nehodách, u kterých řidiči neodhadli stav silnice, vznikla na vozidlech škoda přes 200 000 korun.

     Ve středu 16. listopadu 2011 osm minut po 22. hodině jela třiadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Volkswagen Golf mezi obcemi Radňovice a Žďár nad Sázavou. Řidička chtěla přibrzdit, ale po sešlápnutí brzdového pedálu dostala na namrzlém povrchu komunikace s vozidlem smyk. Vyjela vpravo mimo silnici a zde narazila přední částí vozidla do odstaveného Renaultu 19. Toto vozidlo zde bylo odstavené po předcházející dopravní nehodě. Svým vozem ještě po přetočení narazila do zadní části na krajnici odstaveného vozidla Škoda Fabia. Řidička po nárazu skončila na poli. Tato dopravní nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška u zúčastněných řidičů byla negativní. Škoda na vozidlech je vyčíslena na 156 000 korun.

     Dne 17. listopadu 2011 v 14:00 hodin jel pětadvacetiletý řidič s vozidlem Ford po silnici ve směru od obce Stržanov k obci Světnov. Povrch vozovky v tomto místě byl namrzlý, ale pokryt byl inertním posypem. Řidič při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a na namrzlém povrchu dostal smyk. Vozidlem najel na pravou krajnici, kde pravou přední částí vozu narazil do vzrostlého listnatého stromu. Řidič byl při nehodě lehce zraněn. K ošetření byl převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Požití alkoholu před jízdou bylo dechovou zkouškou vyloučeno. Škoda na vozidle je vyčíslena na 50 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

18. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem