Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na lesní zvěř!

TRUTNOVSKO - Opatrně za volantem. 

Lesní zvěřLesní zvěřTéměř každý den policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově vyjíždějí a řeší střety s lesní zvěří na místních komunikacích.

Včera ráno v Radči v půl šesté vběhl řidiči vozidla Hyundai ze stahu přímo do jízdní dráhy srnec. Po nárazu zůstal ležet zraněný na silnici. Provedená dechová zkouška na alkohol s řidičem byla negativní.

Dnes v půl osmé ráno jsme přijali oznámení týkající se střetu s lesní zvěří v Rokytnické ulici v Trutnově. Řidič vozidla Škoda Fabia zde srazil srnu, která odběhla do lesa.

Trutnovská policie tímto žádá všechny účastníky silničního provozu, aby s ohledem na stále se opakující dopravní nehody, při kterých dochází ke srážkám s lesní zvěří, věnovali tomuto problému zvýšenou pozornost.

Pokud uvidíte na silnici jakékoliv zvíře, snažte se intenzivním bržděním zabránit srážce. Pokud ovšem již srážce nelze zabránit, držte volant ve stejné poloze a udržujte směr jízdy! Při náhlém vybočení může vozidlo dostat smyk a stát se tak neovladatelným nebo by mohlo dojít ke střetu s protijedoucím vozidlem.

Jakýkoliv střet se zvěří oznamte policistům, kteří zkontaktují člena Českého mysliveckého svazu, který se postará o sražené zvíře.

por. Pižlová Šárka, DiS.
15. 8. 2017, 11:10

vytisknout  e-mailem