Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pozor na mobilní telefony

Od devátého dubna prošetřovali policisté z obvodního oddělení Plzeň - Slovany krádež mobilního telefonu.  

Přístroj zmizel z pultu prodejny elektroniky v Koterovské ulici někdy kolem poledne. Policisté zjistili, že za krádeží podle všeho stojí 26letý Plzeňan, který ukradený mobil v hodnotě patnáct set korun obratem ruky někomu prodal v jednom baru za čtyři sta korun.
Stejný Plzeňan se včera dopoledne pokusil odejít z prodejny potravin i se zbožím, za které nezaplatil. Na prodejní ploše si vybral čtyři balení kávy, ale pokladní zónou pouze prošel. Pracovníci bezpečnostní agentury jej zadrželi a předali do rukou policistů. Lustrací v policejních databázích vyšlo najevo, že 26letý Plzeňan byl v minulosti pro majetkové delikty potrestán. Konkrétně v lednu 2007 byl za krádež odsouzen k souhrnnému trestu odnětí svobody na 16 měsíců nepodmíněně. Brány věznice opustil letos v lednu.
 Policisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení pro trestný čin krádež.

O svůj mobilní telefon včera přišel také 26letý muž, který má své trvalé bydliště v malé obci na severu Plzeňska. Policistům vysvětlil, že ve středu kolem šesté hodiny ranní usnul v baru v Plzni ve Skvrňanech. O pět hodin později se probral a zjistil, že mu chybí mobilní telefon v hodnotě deseti tisíc korun. Policisté nyní sbírají indicie, které by je k pachateli mohly dovést. Pachatel bude po dopadení obviněn z trestného činu krádež.

vytisknout  e-mailem