Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na nehody!

LOUNY - Vozovky jsou mokré, jezděte opatrně! 

Policisté upozorňují řidiče, že s nadcházejícím nepříznivým počasím budou stále častěji mokré či namrzlé vozovky a motoristé by tak na tuto situaci měli být připraveni a řízení motorového vozidla tomu přizpůsobit. Právě nepřizpůsobení rychlosti jízdy na mokrém povrchu bylo včera příčinou dopravní nehody, ke které došlo kolem 10. 20 hodin na komunikaci č. 27 ve směru od Mostu na Žiželice. Řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil na mokré silnici, při projíždění levotočivé zatáčky v klesání, rychlost jízdy a uvedl návěs do smyku. Přitom došlo k bočnímu střetu s protijedoucím nákladním vozidlem MAN. V té době jela za vozem MAN řidička fabie, která ve snaze zabránit střetu s protijedoucím návěsem (zasahoval do jejího pruhu), strhla řízení vpravo a sjela do silničního příkopu. Při nehodě utrpěl naštěstí jen lehčí újmu na zdraví řidič nákladního automobilu MAN, který byl rychlou záchrannou službou převezen do žatecké nemocnice a po ošetření propuštěn. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Nehoda je nadále v šetření dopravních policistů. 

K další nehodě, která si naštěstí nevyžádala zranění, vyjížděli včera navečer dopravní policisté na křižovatku ulic Husova a Svatopluka Čecha do Žatce. Řidička osobního automobilu zn. Opel Astra jedoucí Husovou ulicí nedodržela bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucím vozidlem Opel Corsa, jehož řidič chtěl na uvedené křižovatce odbočit vlevo a dával tak přednost protijedoucímu vozidlu, a zezadu do něj narazila. Při nehodě, kterou šetří dopravní policisté, nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška u řidičů alkohol neprokázala.     

Mařila výkon

Sedmadvacetileté ženě z Loun sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť ve stanovené době nenastoupila výkon trestu odnětí svobody. Ten jí byl uložen rozsudkem Okresního soudu v Lounech ve spojení s usnesením Okresního soudu v Litoměřicích a s Krajským soudem v Ústí nad Labem. Ač byla řádně vyzvána k nástupu, výzvu ignorovala, a proto byla do vazební věznice dodána policejní eskortou. Tento další prohřešek jí tak k dobru určitě nebude.  

U Trianglu zmizela nafta

Policisté šetří krádež motorové nafty, která v minulých dnech zmizela z palivových nádrží zaparkovaných nákladních vozidel v průmyslové zóně Triangle u Staňkovic. Dosud neznámý pachatel poškodil sací zařízení a následně odcizil cca 200 litrů paliva u nákladního automobilu zn. Volvo a u dalšího náklaďáku stejné značky odcizil cca 1 000 litrů motorové nafty, přičemž rovněž poničil přívodní hadice sacího zařízení. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 52 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. října 2015     

vytisknout  e-mailem