Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na „nesolidní“ opraváře

Tábor – Bechyně – Dvacet metrů okapového svodu za 35 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

S žádostí o pomoc se na bechyňské policisty obrátil senior (82) z Prahy. Na jeho rekreační chalupě v jedné z obcí na Bechyňsku jej koncem září oslovili řemeslníci. Nabídli mu opravu, respektive výměnu špatného okapu na střeše jeho chaty, a to za částku odhadem 2 000 korun. Po dokončení díla však po seniorovi požadovali částku 35 000 korun. Tu jim i přes nesouhlas a námitky nakonec uhradil. Fakturu samozřejmě neobdržel.

Policistům se uvedené řemeslníky podařilo dohledat. Ve věci rovněž nechali zpracovat odborné vyjádření, kdy reálná cena díla, navíc nekvalitně odvedeného, byla stanovena na částku 4 898 korun.

V jednání opravářů lze důvodně spatřovat naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řemeslníky čeká soud. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy obětmi jsou většinou starší lidé. Na takovéto skutky důsledně upozorňujeme a nabádáme nejen seniory, aby v případě podezření na uvedené jednání ke sjednání opravy nepřistupovali a na místo přivolali policii.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

29. listopadu 2016          

vytisknout  e-mailem