Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pozor na platnost technické kontroly

ZNOJEMSKO: Po termínu hrozí řidičům pokuta dva tisíce korun. 

     Na jednu svoji důležitou povinnost ze zákona o silničním provozu pravděpodobně zapomněla dvaatřicetiletá žena z Prahy. Řidič je totiž povinen užít k jízdě vozidlo, které splňuje technické podmínky. Ve středu o půl desáté dopoledne jsme na výjezdu od Vranovské přehrady zastavili Škodu Fabia. Za volantem osobního vozu seděla mladá řidička. Při silniční kontrole vyšlo najevo, že platnost technické kontroly jejího auta skončila v polovině března loňského roku. Za tento dopravní přestupek jsme jí na místě uložili blokovou pokutu tisíc korun. 
     Tento týden jsme v úterý odpoledne řešili obdobný přestupek ve Znojmě. Mladá žena z našeho regionu v Renaultu Clio si ani nebyla vědoma nějakého pochybení. Spoléhá prý na manžela a je přesvědčena, že má vše v pořádku. Při silniční kontrole jsme však zjistili, že tomu tak není. Sama se pak na vlastní oči přesvědčila. Na známkách ze stanice technické kontroly byl vyražený leden 2014. Půl roku po skončení platnosti technické kontroly jsme jí na místě uložili blokovou pokutu pět set korun.  
     Na základě posledních případů opět po čase upozorňujeme motoristy, aby na tuto povinnost nezapomínali. Než vyjedete, zkontrolujte si datum platnosti technické kontroly, které nejrychleji naleznete vyražené na známce na zadní registrační značce. Jestliže užijete vozidlo s neplatnou technickou kontrolou, v blokovém řízení lze uložit pokutu až dva tisíce korun. Udržovat vozidlo v dobrém technickém stavu a pravidelně je nechat kontrolovat je v zájmu zajištění bezpečnosti nejen samotného řidiče, ale i ostatních účastníků provozu na pozemních komunikacích.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 17. července 2014

vytisknout  e-mailem