Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodnice!

Policisté varují! 

Na svou důvěřivost a ochotu pomoci doplatila další starší žena.

            Táborští policisté pátrají po dvojici žen ve věku asi 30 a 50 let, která v odpoledních hodinách dne 10. prosince okradla důchodkyni (87). Stalo se tak okolo druhé hodiny ve Fügnerově ulici v Táboře, kdy zlodějky použily osvědčený trik. Jedna z nich se přidala k poškozené ve chvíli, kdy vstupovala do domu. Následně ji požádala o papír a tužku, aby mohla napsat vzkaz pro jinou ze sousedek, kterou údajně nezastihla doma. Tím se vnutila do bytu a odvedla stařenčinu pozornost. Dveřmi, které za sebou nechala otevřené, se do bytu dostala druhá ze zlodějek, která prohledala ostatní místnosti a odcizila z různých míst finanční hotovost. Když první ze zlodějek byt opouštěla, druhá se náhle objevila v chodbě bytu a překvapenou stařenku zahrnula nabídkou různého zboží a prosbou o vodu na zapití prášku. Teprve potom byt opustily.
            Dle popisu poškozené byla první z žen ve věku asi 30 let, snědé pleti, střední, asi 160 cm vysoké postavy. Na sobě měla blíže neurčené oblečení černé barvy, na hlavě pak čepici či čelenku, která kryla tmavé vlasy. Druhá z žen byla ve věku asi 50 let, světlé pleti, střední, asi 170 cm vysoké postavy. Na sobě měla blíže neurčené oblečení převážně hnědé barvy, na hlavě pak klobouček, který kryl světlejší vlasy. U sebe měla sportovní batoh černé barvy. Obě ženy mluvily česky se zvláštním přízvukem.
            Policisté po pachatelkách intenzivně pátrají a zároveň žádají každého, kdo si mohl uvedených žen okolo druhé hodiny odpolední dne 10. prosince ve Fügnerově ulici v Táboře všimnout, aby se se svým svědectvím obrátil na táborské policisty na lince 974238111, případně lince 158. Děkujeme.

vytisknout  e-mailem