Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na podvodníky!

LITOMĚŘICE – Na Lovosicku již druhý případ; Batoh nehlídala; Auto není trezor 

Již druhý případ podvodného jednání na seniorech zaznamenali policisté na Lovosicku. Dva neznámí muži oslovili 81letého seniora s tím, že mu namontují na vstupní dveře údajné zabezpečovací zařízení, a to na objednávku společenství vlastníků domů. Uvedli, že zabezpečovací zařízení částečně hradí společenství a zhruba polovinu - 1900 korun jim zaplatil důvěřivý senior. Následně policisté zjistili, že údajné zabezpečovací zařízení je nefunkční a nebylo nikým objednáno. Se stejnou legendou podvodníci oslovili v nedávné době v Lovosicích jiného seniora, který také zaplatil za nefunkční zabezpečení dveří. Případem se zabývají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Batoh nehlídala
V sobotu ve večerních hodinách si přivlastnil neznámý pachatel v Lovosicích v ulici Zámecká volně odložený batoh. Využil chvilkové nepozornosti poškozené a odcizil batoh s doklady a mobilním telefonem. Škoda je vyčíslena na 500 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle trestního zákoníku hrozí neznámému pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 

Auto není trezor
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pátek v Litoměřicích vnikl násilným způsobem do osobního vozidla. Do zaparkovaného auta vnikl zřejmě v nočních hodinách, rozbil skleněnou výplň okna a odcizil notebook a peněženku s finanční hotovostí a doklady. Škoda je vyčíslena na 13 tisíc korun a dalších 10 tisíc korun bude muset poškozený zaplatit za opravu rozbitého okénka. Případem se zabývají litoměřičtí policisté.

V sobotu přijali oznámení o krádeži věcí z vozidla policisté ve Štětí. Neznámého pachatele zřejmě navnadil pohled přes okénka zaparkovaného vozidla. Po rozbití skleněné výplně okna si odnesl dvě kabelky s doklady a dalšími cennostmi. Škoda je v tomto případě vyčíslena na 7 tisíc korun. Poškozením okna vznikla majiteli desetitisícová škoda.

7. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem