Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodníky !

České Budějovice– Další dva případy podvodných jednání na seniorech zaznamenali českobudějovičtí policisté  

Podvodníci využívají různé legendy, záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům.
O tom se v uplynulých dnech přesvědčily i dvě seniorky ( 71 a 77 ) z Českobudějovicka.

Včerejšího dne přijali policisté z českobudějovického obvodního oddělení oznámení o odcizení peněz z bytu v Tylově ulici v krajském městě.
Šetřením na místě bylo zjištěno, že včera, krátce po jedenácté hodině dopolední, vpustila důvěřivá seniorka ( 77 ) do bytu neznámého muže, který se vydával za pracovníka elektráren. S podvodnou legendou, že si v bytě provede kontrolu elektrických spotřebičů, bohužel uspěl. V nestřeženém okamžiku pak seniorce odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 2.800 korun.
Z výpovědi poškozené vyplynulo, že podezřelý muž byl bílé pleti, ve věku kolem 50ti let, s delšími šedivými vlasy, spíše zanedbaného vzhledu, na sobě měl oblečeny modré kalhoty. Mluvil plynně česky bez přízvuku. Bližší popis bohužel není znám.

Včera v odpoledních hodinách přijali oznámení o obdobném podvodném jednání i lišovští policisté.
Dvěma mužům snědší pleti, vydávajícím se za brusiče nožů, otevřela důvěřivá seniorka ( 71 ) koncem minulého týdne v Lišově. Žena s poskytnutím služeb souhlasila. Za provedené služby si „ brusiči nožů „ vyúčtovali 220 korun. Zároveň ale využili chvilkové nepozornosti seniorky a odcizili jí finanční hotovost ve výši 10.000 korun.
Českobudějovičtí policisté proto opětovně upozorňují starší spoluobčany, aby nedůvěřovali neznámým lidem a nikoho cizího nevpouštěli do svého bytu ! 

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem