Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pozor na podvodníky!

Bruntál- Vylákal od manželů 100 tisíc Kč, při akci na zámku se kradlo a další události  

 
Zloděj využil příležitosti
Bruntálští policisté v těchto dnech šetří krádež, která se stala v průběhu víkendu od 21.5.2010 do ranních hodin 24.5.2010, kdy dosud neznámý pachatel využil příležitosti a v rámci konané akce v areálu zámecké zahrady v Bruntále v nestřeženém okamžiku z místa, kde byly umístěny stánky prodejců, odcizil dřevěný set stolu a dvou lavic v hodnotě okolo 1 650 Kč a elektrorozvaděč v hodnotě okolo 5 700 Kč.
 
Odnesl si telefonní automat
V nočních hodinách 23.5.2010 v Krnově na ulici Revoluční dosud neznámý pachatel vytrhl ze zdi veřejný telefonní automat na mince, který byl umístěn na venkovní části obchodního centra. Po tomto jednání pachatel i s automatem z místa odešel. Telefonní společnosti tak způsobil škodu ve výši okolo 30 tisíc Kč.
 
Řídil motocykl bez řidičáku
Dne 24.5. 2010 v 18,40 hodin došlo na ulici Hřbitovní ve Vrbně pod Pradědem k dopravní nehodě. V uvedenou dobu zde po přímém úseku silnice projížděl 30letý muž na motocyklu Suzuki a na mokré vozovce nezvládl řízení. Za levým okrajem místní komunikace narazil přední částí motocyklu do betonového sloupu elektrického vedení. Muž ihned po nehodě z místa odešel. Následným šetření a na základě svědeckých výpovědí byl vrbenskými policisty vypátrán. Dalším šetřením policisté také zjistili, že muž není vlastníkem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel. Byla u něj provedena dechová zkouška na alkohol, která vykázala negativní hodnotu. Při této dopravní nehodě utrpěl muž lehká zranění a byl převezen do nemocnice v Krnově a po ošetření propuštěn.
Na motocyklu Suzuki, který si v uvedený den zapůjčil, vznikla škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč. Na betonovém sloupu škoda nevznikla.
 
 
                                                            
 
Podvodník vylákal finanční hotovost
Dne 13.5.2010 okolo 14,00 hodin v Rýmařově se dosud neznámý pachatel zaměřil na manželský pár a podvodným jednáním od nich vylákal 100 tisíc Kč. Pachatel v uvedené době vystupoval jako exekutor a manželům předložil padělané usnesení soudu o nařízené exekuci k uspokojení pohledávky ve výši 500 tisíc Kč, která se vztahovala na majetek manželů. Na základě jednání vyplatili manželé falešnému exekutorovi na místě část vymáhané pohledávky a to hotovost ve výši 100 tisíc Kč. Až následně po vydání peněz si poškození ověřili platnost usnesení o nařízené exekuci a zjistili, že soud takové usnesení nikdy nevydal a není ani vedeno žádné výše uvedené řízení proti manželům.
Následně byly zahájeny úkony v trestním řízení. Případ nadále šetří rýmařovští policisté.
 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem