Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodníky !

České Budějovice – Uvěřila podvodné legendě a přišla o bezmála 24.000 korun 

Žena z Českobudějovicka včera krátce před polednem bohužel uvěřila podvodné legendě neznámého muže. Prvotně měla v úmyslu vyměnit české koruny za Eura ve směnárně v Kanovnické ulici v krajském městě. Před vstupem do směnárny ji ale oslovil neznámý muž, který jí nabídl údajně výhodnější kurs při směně peněz. Žena bohužel této legendě uvěřila.
Neznámý podvodník pak v nestřeženém okamžiku, při směně 25.000 korun za 1.000 Euro, předal ženě na ulici balíček , ale jen s papírovými ústřižky, obalený do jedné 50ti eurové bankovky, omotaný gumičkou. Svými nekalými praktikami tak důvěřivé ženě způsobil škodu bezmála za 24.000 korun.
Z dosavadního šetření vyplývá, že neznámý podvodník byl ve věku  kolem 55 - 60 let, silnější postavy, 170 cm vysoký , zcela bez vlasů, oblečený do modrých riflových kalhot. Mluvil plynně česky bez přízvuku.
Českobudějovičtí policisté v souvislosti s tímto případem varují širokou veřejnost před podobnými podvodníky a nabádají k maximální obezřetnosti ! Zároveň žádají každého, kdo se s uvedeným mužem či podvodným jednáním setkal, aby tyto skutečnosti oznámil na lince tísňového volání 158.

 

vytisknout  e-mailem