Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na podvodníky nabízející stavební práce

ZLÍNSKO: Nenechte se napálit. 

Včera odpoledne přijali policisté z Napajedel oznámení o podvodnících, kteří nabízejí okamžité provedení stavebních prací za přemrštěné ceny, přičemž využívají nevědomosti potenciálních zákazníků a připraví je o nemalé částky. Dávejte si na rychlé nabídky pozor a než někomu zadáte zakázku, nechte si kompletně zpracovat cenovou nabídku a zjistěte si reference na danou firmu.

Včera přijela k rodinnému domu ve Spytihněvi na Zlínsku černá dodávka, ze které vystoupil muž s černými vlasy mluvící česky s cizím přízvukem a nabídl seniorovi, který mu otevřel dveře, výměnu okapových systémů. Než stačil senior zareagovat, vyskočili z vozu další tři muži podobného vzhledu a okamžitě začali pracovat. Cena za provedení prací se neustále měnila, nakonec po půl hodině činnosti chtěli zaplatit 150 tisíc korun. Dokonce seniorovi nabízeli, že ho odvezou k bankomatu. Nakonec jim dal 70 tisíc, které měl u sebe, a muži odjeli.

Jakmile se vrátila dcera podvedeného muže, zjistila, co se stalo, a pravděpodobný podvod oznámila na policejním oddělení.

Policisté po povedených dělnících pátrají. Pokud máte jakékoli poznatky k černé dodávce, v níž se pohybují, případně k jejich totožnosti, obraťte se na linku 158.

Děkujeme.

24. května 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem