Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pozor na pokuty u Berzdorfského jezera

LIBEREC - Obyvatelé z českého příhraničí využívají k odpočinku a relaxu také Berzdorfské jezero poblíž hranic. Saská policie vydala prohlášení, jakému jednání se mají čeští návštěvníci vyvarovat, aby nebyli zbytečně pokutováni. 

Saské město Görlitz povolilo koupání na dvou místech pláže u Berzdorfského jezera u českých hranic (viz mapka pod článkem). Jezero, které vzniklo na místě hnědouhelného dolu, se od roku 2002 napouští. V těchto letních měsících navštěvují jezero v příhraničí rovněž čeští turisté. V souvislosti s tím vydala saská policie upozornění pro české turisty, aby se vyvarovali jednání, za které jim hrozí na místě více jak dvacetieurové pokuty.
 
Spolková policie upozorňuje zejména na to, aby návštěvníci nepřekračovali železniční koleje v bezprostřední blízkosti jezera, mimo místa, kde je to povoleno. Kromě nebezpečí srážky vlakem jim hrozí také od německých policistů pokuta za nedovolené překračování kolejí, a to ve výši přes 20 Eur. Pokud by ale strojvedoucí musel v případě, že uvidí pohyb osob v blízkosti železnice, použít rychlobrzdu, vystavují se občané i trestnímu stíhání.
 
Další varování vydali policisté i v souvislosti s parkováním vozidel. Uzavřené plochy a cesty v oblasti sjezdu B99 (příjezd k jezeru) jsou součástí drážního zařízení, kde je zákaz parkování. Tyto plochy slouží pouze pro záchranné složky a nesmí být nijak blokovány. Pokud tam i přes zákaz návštěvníci zaparkují, vystavují se uložení pokuty ve výši 15 Eur.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
1. 8. 2013
 

vytisknout  e-mailem