Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na rychlost! Spěchat na silnici se nevyplatí.

PRAHA VENKOV - ZÁPAD – Před prázdninami jsme se zaměřili na rychlost. Proč? 

Policisté z Dopravního inspektorátu Praha venkov – Západ se v sobotu 8. června zúčastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti jízdy na silnicích.

Do akce byli nasazeni 2 policisté, kteří zjistili celkem 7 dopravních přestupků, z toho všechny byly právě nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Za 6 přestupků policisté udělili řidičům na místě pokuty za celkem 10 tisíc korun. Sedmého přestupce oznámili na příslušný orgán k projednání, neboť mu byla naměřena rychlost 201 km/h na dálnici, tedy v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 130 km/h, po odečtení odchylky dané výrobcem měřícího zařízení byla výsledná rychlost 194 km/h.

Přitom právě nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Od začátku roku došlo na našem území celkem k 397 dopravním nehodám, z toho 77 bylo zapříčiněno právě nepřiměřenou rychlostí. Pro srovnání s minulým rokem, za stejné období došlo také 77 k dopravním nehodám, které byly zapříčiněny nepřiměřenou rychlostí, avšak z celkového počtu 423 dopravní nehod.

Zvýšené dopravní kontroly nejen během června mají za cíl působit především preventivně a snahou je snížit počty dopravních nehod na našich silnicích.

Apelujeme na řidiče, sundejte nohu z plynu a jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní.

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
17. června 2024

Odkazy do noveho okna

přestupek

přestupek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem