Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na rychlost! V dopravních kontrolách nepolevujeme!

Praha venkov - ZÁPAD –  Polovina období letních prázdnin je za námi a kontroly řidičů a ostatních účastníků silničního provozu probíhají stále intenzivně. 

Policisté z Prahy - západ se v pondělí 7. srpna zúčastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec.

Do akce bylo z Dopravního inspektorátu Prahy venkov – Západ a z obvodních oddělení nasazeno celkem 12 policistů, kteří zkontrolovali 76 řidičů motorových vozidel, motocyklistů a cyklistů. Standardně kontrolovali i ostatní pravidla silničního provozu, ale zaměřili se také na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech, problematiku nelegální migrace, převážení drog apod.

Hlídky na místě zjistily celkem 16 dopravních přestupků, z toho většina byla právě nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.

Zvýšené dopravní kontroly nejen během srpna mají za cíl působit především preventivně a snahou je snížit počty dopravních nehod na našich silnicích.

Proto sundejte nohu z plynu a jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní účastníci silničního provozu.

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA  
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
10. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem