Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na své věci

TEPLICE - Několik preventivních rad; U Barbody se kradlo... 

Pozor na své věci
     Tepličtí policisté vyšetřují krádež věcí z vozidla, ke které došlo o víkendu v Řetenicích. Neznámému lapkovi napomohla sama majitelka automobilu, která nechala stažené okénko. Toho pachatel využil a z auta jí odcizil peněženku s doklady a platebními kartami. V případě jeho dopadení se bude před soudem zodpovídat ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
     Zde je několik preventivních rad, jak snížit riziko, že se stanete obětí „nenechavců“. Ve vozidle nikdy nenechávejte cenné věci a to nejen na viditelných místech, kde jsou největším lákadlem, ale ani schované třeba v přihrádce palubní desky nebo v zavazadlovém prostoru. Vozidlo vždy řádně uzamkněte a zkontrolujte, zda máte zavřená všechna okénka včetně střešního okna. Automobily parkujte na osvětlených místech, pokud je to možné, v dosahu kamerových systémů, využívejte garáží, opocených pozemků případně střežených parkovišť. Nenechávejte vozidla odstavená na opuštěných místech, lesních stezkách a podobně. Nechte do automobilu instalovat elektronické zabezpečovací zařízení.
     Pokud se přesto stanete obětí krádeže, neváhejte a kontaktujte policii.
Pozor na své věci.wav 
 
U Barbory se kradlo
Včerejší slunečné počasí nevylákalo k vodě pouze koupání chtivé lidi, ale také zloděje. Duchcovští policisté vyšetřují hned dvě krádeže, ke kterým došlo u vodní nádrže Barbora v Oldřichově. V jednom případě neznámý lapka využil chvíle, kdy se šli manželé osvěžit do vody a ženě odcizil kabelku s mobilním telefonem, dalekohledem a klíči od jejich vozidla. Za pomoci odcizených klíčů poté do auta vnikl a prohledal ho. Celková škoda se vyšplhala na osm tisíc korun. Obětí druhé krádeže se stal majitel stanu, kterému během dvou hodin do plátěného příbytku vnikl neznámý zloděj a připravil ho o mobilní telefon a peněženku s doklady, penězi a platební kartou. V tomto případě přesáhla škoda 4 tisíce, po pachatelích obou krádeží policisté pátrají.
U Barbory se kradlo.wav 
 
Vloupání do dílny
     Kriminalisté pátrají po neznámém zloději, který se v Dubí vloupal do dílny. Pachatel po překonání okna vnikl do dílenských prostor poškozené firmy, odkud odcizil notebook s nahraným softwarem pro diagnostiku a různé speciální ruční nářadí. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na sto tisíc korun, v případě zjištění totožnosti pachatele mu za přečin krádeže hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Navigace zlákala zloděje
     Navigace umístěná na čelním skle byla silným lákadlem pro neznámého lapku, který se v centru Teplic vloupal do zaparkovaného vozidla. Cizinci, který zatím klidně spal v hotelovém pokoji, navigaci v hodnotě téměř 4 tisíce korun odcizil, poškozením automobilu způsobil škodu ve výši 1500 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Odcizený křovinořez
     Neznámý pachatel využil během sobotní noci nezajištěných vrátek a v Krupce vnikl na zahradu. Následně si klíčem, který nechal majitel v zámku, odemkl garáž, ze které si odnesl křovinořez v hodnotě pět tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo dne 15. července v době od 15:00 do 17:30 hodin v Srbicích na parkovišti u OC Olympia. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla narazil do levé zadní části zaparkovaného vozidla Mercedes Benz a z místa nehody ujel.  
K další dopravní nehodě došlo dne 26. července 2012 od 07:45 do 17:30 hodin v Teplicích na Benešově náměstí. Neznámý řidič při couvání poškodil zaparkované vozidlo značky Peugeot a z místa odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
Třetí nehoda, od které pachatel ujel, se stala 28. července v době od 08:00 do 19:40 hodin v Teplicích na centrálním parkovišti v ul. Alejní. Nezjištěný řidič tam poškodil pravou boční část zaparkovaného vozidla VW Golf modré barvy.
Poslední nehoda, při jejímž vyšetřování mohou občané policistům pomoci, se stala v době od 18:00 hodin dne 28. 7. 2012 do 06:00 hodin dne 29. 7. 2012 v Teplicích na Masarykově třídě. Nezjištěný řidič poškodil levou přední část zaparkovaného vozidla Hyundai a z místa nehody odjel. Podle dosavadních výsledků šetření se mohl viník nehody řídit vozidlo Ford Transit červené barvy.
Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 6. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem